Poprad je jedno z najväčších sklamaní sezóny, vraví Staňa. Košiciam praje finále

Momentka zo zápasu HC Košice - HC Slovan Bratislava.
Momentka zo zápasu HC Košice - HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR - František Iván)
Patrik Fotta|6. mar 2023 o 21:00

Ako hodnotí základnú časť Tipos extraligy?

KOŠICE. Na víťazstvo v základnej časti a zisk pohára Dušana Pašeka hokejistami HC Košice by si ešte 14. februára stavil len málokto.

Košičania vtedy prehrali s posledným tímom súťaže Prešovom 2:5. Bola to ich tretia prehra v rade. Tesne pred tým nestačili doma na Nitru, ktorá zažíva jednu z najhorších sezón za posledné roky.

Zdalo sa, že osemnásobný majster Slovenska je v kríze a bude mať čo robiť, aby sa udržal v top štvorke.

Oslnivé výkony nepredvádzal ani vtedajší líder súťaže Slovan Bratislava. Po domácej prehre s Prešovom 1:4 dokonca tréner Ján Pardavý ponúkol svoju rezignáciu. S týmto krokom sa ale vedenie klubu nestotožnilo.

"V druhej polovici sezóny podával Slovan kolísavé výkony. V závere hrozilo aj odvolanie trénera. Určite tam nie je všetko ideálne," povedal pre Sportnet bývalý reprezentačný brankár Rastislav Staňa, ktorý v súčasnosti pôsobí ako hokejový expert pre RTVS.

Podľa Staňu mali Košičania až nečakane zlý začiatok súťaže. V októbri boli na poslednom mieste.

Dôvodom mala byť prestavba kádra, kedy do tímu prišlo viacero cudzincov.

Program kvalifikácie play off

8. marec: Poprad - Nitra (18.00 h.)

8. marec: Michalovce - Trenčín (18.30 h.)

9. marec: Michalovce - Trenčín (17.30 h.)

9. marec: Poprad - Nitra (18.00 h.)

10. marec: Trenčín - Michalovce (17.00 h.)

10. marec: Nitra - Poprad (18.00 h.)

"Košice sa pomalšie rozbiehali, ale bolo len otázkou času, kým si to všetko sadne. Dokázali však vyťažiť aj zo straty formy Slovana a Zvolena, ktorí mali našliapnuté na víťazstvo v základnej časti," uviedol Staňa.

Janus sa motal v zahraničí, Košice mu sadli

Košičania vstúpia do play off z najvýhodnejšej pozície a v aktuálnej forme ako jasný favorit na boj o majstrovský titul.

"Prvé kolo vyraďovacej časti býva zradné. Nastúpia proti súperovi, ktorý bude rozohraný po kvalifikácii a nebude mať čo stratiť.

Ak by to bola aj Nitra, ktorá ide z najnižšej pozície, nebude to pre Košice jednoduché. Nitrania majú kvalitný káder a ich forma v závere sezóny graduje," varuje Staňa.

"Oceliari" sa budú spoliehať najmä na výborné výkony Jaroslava Janusa. Ten sa od svojho príchodu zaradil medzi najlepších brankárov celej ligy.

Rastislav Staňa.
Rastislav Staňa. (Autor: TASR)

Andrej Košarišťan podával podľa Staňu nevyrovnané výkony a ani Dominik Riečický nemal takú formu ako vlani. Vedenie "oceliarov" cítilo, že potrebujú na tomto poste posilniť.

"Pred príchodom Janusa som nevedel, čo od neho očakávať. Motal sa v zahraničných ligách a dokonca aj v maďarskej súťaži, ktorá je kvalitatívne slabšia ako naša extraliga.

Aj napriek určitým pochybnostiam Jaro prišiel a ukázal, že ho hokej baví a Košice mu sadli. Podáva výborné výkony, podobné ako tie, keď chytal za Slovan v KHL," zhodnotil Staňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad je jedno z najväčších sklamaní sezóny, vraví Staňa. Košiciam praje finále