Ohlasy médií: Zomrel ten, ktorý lietal ako motýľ a bodal ako včela

Cassius Clay alias Muhammad Ali už nie je medzi živými.
Cassius Clay alias Muhammad Ali už nie je medzi živými. (Autor: SITA/ AP)
TASR|4. jún 2016 o 10:31

Fenomenálny boxerský šampión zomrel ako 74-ročný.

NEW YORK. Reakcie svetových médií na úmrtie legendárneho amerického boxera Muhammada Aliho, ktorý skonal v noci na sobotu vo Phoenixe vo veku 74 rokov.

AP (USA): "Vo veku 74 rokov zomrel jeden z najlepších pästiarov všetkých čias Muhammad Ali. Priazeň fanúšikov a rešpekt súperov si získal svojou bojovnosťou, tvrdohlavosťou a veľkým srdcom."

DPA (Nem.): "Boxerský svet smúti za Muhammadom Alim. Vo štvrtok ho hospitalizovali s dýchacími problémami a hoci lekári predpokladali krátky pobyt, z nemocnice už nevyšiel. Česť jeho pamiatke."

ABC (USA): "Trojnásobný majster sveta v ťažkej váhe, ktorý si podmanil priaznivcov boxu svojím odhodlaním a sebavedomím v ringu a inšpiroval množstvo ľudí svojimi postojmi, opustil svet vo veku 74 rokov."

CNN (USA): "Muhammad Ali, legendárny boxer, ktorý sa sám seba označil za 'najväčšieho bojovníka všetkých čias' a bol jedným z najobdivovanejších športovcov na svete, zomrel v piatok vo Phoenixe. Skonal po 32-ročnom boji s Parkinsonovou chorobou."

BBC (V.Brit.): "Bývalý majster sveta v ťažkej váhe a jeden z najznámejších športovcov na svete zomrel v nemocnici vo Phoenixe. Skonal na problémy s dýchaním, ktoré skomplikovali Parkinsonovu chorobu. Pochovajú ho v Louisville, v meste, kde strávil väčšinu života."

USA Today (USA): "V roku 2010, keď sa oslavovalo 50 rokov od začiatku Aliho kariéry, prezident USA Barack Obama povedal: 'Obdivoval som ho. Mal unikátnu schopnosť použiť svoju silu a kuráž na prekonanie nepriazne osudu. Jeho fotku zo súboja so Sonnym Listonom som mal ako dieťa nad posteľou'."

Súboj proti Sonnymu Listonovi (vpravo) sa stal boxerskou klasikou.
Súboj proti Sonnymu Listonovi (vpravo) sa stal boxerskou klasikou. (Autor: SITA/ AP)

ESPN (USA): "Po dlhom boji s Parkinsonovou chorobou zomrel v piatok Muhammad Ali. Bol rýchly svojimi nohami v ringu a razantný svojimi názormi pred verejnosťou. Sľúbil, že šokuje svet a tak sa aj stalo. Bol ten najlepší."

Sport.de (Nem.): "Jeden z najdominantnejších boxerov všetkých čias Muhammad Ali zomrel v piatok v nemocnici vo Phoenixe. Na jeho twitterovom konte svieti jeho fotka s popiskom 1942-2016. Zanechal za sebou deväť detí, ženatý bol deväťkrát."

Marca (Šp.): "Muhammad Ali definitívne prehral svoj posledný súboj. S Parkinsonovou chorobou bojoval viac ako 30 rokov. V poslednom čase sa na verejnosti neukazoval, fanúšikovia ho naposledy mohli vidieť na boxerskom galavečeri 9. apríla."

L'Equipe (Fr.): "Veľký Muhammad Ali zomrel v piatok vo Phoenixe. Olympijskému víťazovi z roku 1960 a trojnásobnému svetovému šampiónovi sa stali osudnými dýchacie problémy, ktoré skomplikovali jeho Parkinsonovu chorobu. S tou bojoval viac ako tri dekády."

iDnes.cz (ČR): "Lietam ako motýľ a bodám ako včela. Tak sa opísal Muhammad Ali, ktorý zomrel v noci na sobotu. Sedemdesiatštyriročný olympijský víťaz bol hospitalizovaný tento týždeň kvôli dýchacím problémom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Ohlasy médií: Zomrel ten, ktorý lietal ako motýľ a bodal ako včela