Ruky sa jej netriasli. Možno to bol problém, vraví Barteková

Danke Bartekovej olympiáda v Riu de Janeiro vôbec nevyšla.
Danke Bartekovej olympiáda v Riu de Janeiro vôbec nevyšla. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|12. aug 2016 o 20:18

Márne hľadala príčiny, ale na nič neprišla. Streľbe na skeet Danka Barteková neobhájila bronzovú medailu z olympijských hier v Londýne. V Riu sa jej neradilo už v kvalifikácii. „Na strelnicu som prišla s tým, že už ma nemá, čo prekvapiť. Bohužiaľ, prekvapilo,“ tvrdila.

RIO DE JANEIRO. Slovenskí strelci patria vo svete medzi špičku. Na šampionátoch i svetových pohároch sa im darí. Medaily vybojovali na troch predchádzajúcich olympiádach. V Riu sa však táto úspešná séria skončila. Strelci sa po šestnástich rokoch opäť vrátia z hier bez medaily.

V skeete neuspela Danka Barteková. V kvalifikácii jej ušlo až jedenásť terčov a obsadila 16. miesto z 21 skeetarok.

„Je to pre mňa veľké sklamanie, pritom technicky som strieľala veľmi dobre. Už dávno mi nešli tak dobre prvé výstrely. Ale výsledok - 64 terčov - je veľmi zlý,“ vravela Barteková.

V Londýne pri ceste za bronzovou medailou zasiahla v kvalifikácii 70 terčov. V Riu stačilo na postup do rozstrelu o finále aj o jeden menej.

Zásahy neprišli

„Neviem, kde bol problém. Bola som oddýchnutá, pozitívne naladená. Aj po prvej položke bolo všetko v poriadku, pretože som mala dobré zásahy. Všetko fungovalo, len presné trefy neprichádzali," pokračovala slovenská strelkyňa. 

"Ani nervózna som nebola. Keď to preženiem, možno to bola tá chyba.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ruky sa jej netriasli. Možno to bol problém, vraví Barteková