Martin postúpil do druhého kola, Kudlovi povolil získať iba tri gemy

Andrej Martin zažije olympijskú premiéru.
Andrej Martin zažije olympijskú premiéru. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. aug 2016 o 17:20

Zápas mal jednoznačný priebeh.

RIO DE JANEIRO.  Slovenský tenista Andrej Martin pomerne nečakane zvíťazil 6:0, 6:3 nad rovnako nenasadeným Američanom Denisom Kudlom v sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

Bol to ich prvý vzájomný duel.

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin je skôr špecialistom na antuku. Minulý týždeň sa premiérovo v kariére ocitol v Top 100 svetového rebríčka ATP vo dvojhre, konkrétne na 98. pozícii, po tom, ako sa senzačne prebojoval až do finále singla na najpomalšom podklade na podujatí ATP World Tour 250 v chorvátskom Umagu.

Hlas:

/zdroj: SITA, TASR/

Andrej Martin: "Vôbec som nečakal, že zahrám takto dobre. Nemal som žiadne očakávania a chcel som si to užiť. Nastúpil som uvoľnený. Súper bol trochu nervóznejší, ja som sa dostal do pohody a to bol kľúč k môjmu úspechu."

Miloslav Mečíř, vedúci slovenskej tenisovej výpravy: "Chcel by som pogratulovať Andrejovi, predviedol výborný výkon. Po všetkých stránkach bol lepší, diktoval hru, bol dobre sústredený. Som veľmi rád, že sa takto chytil, hneď v úvode súpera brejkol. V druhom sete síce prišli dve malé zaváhania, ale to sa dalo čakať, že sa Kudla trochu rozbehne. Andrej však bol lepším hráčom, nemal to síce jednoduché, ale zaskočil ho svojou hrou."

Momentálne figuruje na 111. priečke. O tri roky mladšiemu ukrajinskému rodákovi Kudlovi teraz patrí 120. post, ale už bol aj na 53. mieste. 

Účastník 3. kola tohtoročného parížskeho antukového grandslamového Roland Garros Martin (z pozície kvalifikanta) bude medzi najlepšími 32 čeliť Philippovi Kohlschreiberovi (Nem.-13). Proti 32-ročnému Nemcovi (23., maximum v podobe 16. stupienka) zverenec Miloslava Grolmusa ešte nehral. 

Martin už prienikom do 2. kola vyrovnal národný olympijský rekord v singli mužov v ére samostatnosti, pred ňou, samozrejme, vyniká zlato Miloslava Mečířa zo Soulu 1988.

Pripomenul Karola Kučeru (Atlanta 1996 aj Sydney 2000) a Dominika Hrbatého (Atény 2004 i Peking 2008). Pred štyrmi rokmi v Londýne sa Martin Kližan aj Lukáš Lacko lúčili hneď v 1. kole. 
 

Časť obsahu sa nepodarilo zobraziť. Skúste znovunačítať stránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Martin postúpil do druhého kola, Kudlovi povolil získať iba tri gemy