Oceliari získali vo februári zatiaľ len tri body

Košičanom sa momentálne nedarí.
Košičanom sa momentálne nedarí. (Autor: KORZÁR/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|20. feb 2017 o 16:48

Najbližšie sa predstavia na ľade posledného tímu Tipsport ligy.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice vyšli bodovo naprázdno v šlágri s Banskou Bystricou pri prehre 1:2.

Február zatiaľ oceliarom nepraje, keď z možných 15 bodov získali len tri.

V piatok sa predstavia na ľade posledného tímu Tipsport ligy v Liptovskom Mikuláši, ktorý prehral už 12 duelov v rade.

Na listinu zranených košických hráčov pribudol k dlhodobo maródujúcemu Bartánusovi a útočníkovi Hunovi ešte pred stretnutím s Banskou Bystricou aj brankár Kopřiva.

Po domácej prehre s baranmi strácajú Košičania na lídra súťaže už 11 bodov.

„Vedeli sme, že je to pre nás dôležitý zápas, takže sme sa naň zodpovedne pripravili. Bohužiaľ nám to nevyšlo, súper veľmi dobre bránil celý zápas. Mali sme aj presilovky, ktoré sme však nedokázali využiť. V posledných desiatich minútach sme si vytvorili dobrý tlak, ale to už nestačilo,“ povedal košický útočník Tomáš Hričina.

O osude stretnutia sa rozhodlo v prvej tretine, keď padli všetky tri góly. Tie banskobystrické od seba delilo len 17 sekúnd.

„Spravili sme tam nejaké chyby, za ktoré sme zaplatili a potom sme sa to ešte snažili dobehnúť, ale nedarilo sa nám to. Musíme sa dať do poriadku, pretože v piatok nás čaká ďalší zápas a potrebujeme sa už pripravovať aj na play-off. Chceme ešte nazbierať nejaké body do tabuľky, aby sme išli z čo najlepšej pozície.“

Ťažko sa presadzujú

V štatistike využívania presilových hier sú oceliari aktuálne na štvrtej priečke, no v posledných zápasoch sa im v tejto hernej činnosti príliš nedarí.

„Každý jeden hráč, ktorý ide na presilovku, chce dať gól, len nám to tam nechce padnúť. Musíme si to pozrieť na videu a budeme sa snažiť niečo zmeniť, aby nám tie góly padali, pretože v play-off to bude veľmi dôležité,“ uviedol Hričina.

Ďalšou činnosťou, na ktorej potrebujú košickí hokejisti zapracovať, je zakončenie. V posledných štyroch zápasoch dali oceliari len sedem gólov z hry.

„Ťažko sa presadzujeme a keď sa nedarí prvej päťke, musíme potiahnuť my ostatní mladší chlapci z tretej a štvrtej formácie. Musíme pomáhať viac starším chalanom, ktorí počas celej sezóny hrajú veľa. Potrebujeme sa zomknúť a hlavne začať premieňať šance,“ skonštatoval košický útočník.

Košice v šlágri kola nestačili na Banskú Bystricu: fotogaléria

20.2.2017

Sersen: Košice na nás vybehli

Na košickom ľade odohral druhé stretnutie v banskobystrickom drese po príchode zo Slovana Bratislava reprezentačný obranca Michal Sersen.

„Bol to veľmi náročný zápas, Košice na nás vybehli a napádali nás s dvoma až troma hráčmi. Dali z toho gól, ale ja som veľmi rád, že sme sa do zápasu dostali rýchlo späť a otočili sme to ešte v prvej tretine. Všetci chalani odviedli skvelú prácu najmä v oslabeniach, ktorých bolo až príliš,“ skonštatoval Sersen.

S veľkým bodovým náskokom pred Košicami sa Banskobystričania nechcú nechať uchlácholiť a prvé miesto si musia strážiť najmä pred druhou Nitrou.

„Získali sme dôležité tri body na odstup od Košíc, ale ešte stále sa hrá o dosť bodov a my nesmieme poľaviť. Musíme zabrať aj proti papierovo slabším súperom, takže nemôžeme sa na nič spoliehať,“ povedal rodák z Gelnice, ktorý sa rýchlo preorientoval z KHL na najvyššiu slovenskú súťaž.

„Mňa hokej baví a či už je to KHL, Tipsport liga alebo za národný tím, ja sa snažím si zápasy v prvom rade užívať a pomôcť mužstvu k víťazstvám. V prvom zápase proti Nitre som sa ešte necítil úplne komfortne, musel som si zvyknúť na spoluhráčov, ale proti Košiciam to už bolo lepšie aj vďaka tomu, že som hral veľa v oslabeniach a dostal som sa do tempa.“

Pohľad kapitána

Nagy: Play-off bude o niečom inom

Košičania pred záverom základnej časti nevychytili ideálnu fazónu. Vedúce duo Banská Bystrica -Nitra sa východniarom vzdialilo v tabuľke už na rozdiel jedenástich, resp. siedmich bodov.

Kapitán Ladislav Nagy túto skutočnosť ale vonkoncom nedramatizuje. „Blíži sa play-off, kde sa hrá úplne iný hokej. Neraz v ňom rozhodujú maličkostí a detaily. Momentálne sa nám veľmi nedarí, to sa v hokeji stáva. Vypracujeme si dostatok šancí, ale nedávame góly. Musíme na tom popracovať, máme na to ešte sedem zápasov do konca základnej časti. Verím, že sa nám čoskoro uzdravia Marek Bartánus a Rudo Huna, s nimi v zostave budeme v rozhodujúcej fáze sezóny ešte silnejší. Ak nám vyjde play-off, to, či skončíme po základnej časti prví, druhí alebo tretí, nebude hrať hlavnú rolu,“ myslí už opora oceliarov na to, čo ho so spoluhráčmi čaká v najbližšom období.

(dd)

Fakty

Košice vo februári:

3. február: Košice – Žilina 4:5 (1:0, 2:3, 1:2)

5. február: Nitra – Košice 3:2sn (2:0, 0:0, 0:2 – 0:0, 1:0)

14. február: Košice – Martin 3:2sn (0:0, 0:1, 2:1 – 0:0, 1:0)

17. február: Poprad – Košice 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

19. február: Košice – B. Bystrica 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oceliari získali vo februári zatiaľ len tri body