Bartánus sa už na Fribourg teší

V skupine sa stretli so švajčiarskym Bernom. Teraz ich preverí Fribourg-Gottéron.
V skupine sa stretli so švajčiarskym Bernom. Teraz ich preverí Fribourg-Gottéron. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|13. sep 2016 o 00:00

HC Košice sa v 1. kole vyraďovacej fázy Ligy majstrov stretne so Švajčiarmi.

KOŠICE. Jeden z najskúsenejších hráčov košického celku Marek Bartánus sa na zápasy s víťazom skupiny F teší.

„Švajčiarska liga je veľmi kvalitná sama o sebe a každé jedno mužstvo má výborných a skúsených hráčov. Ja som veľmi rád, že sa môžeme konfrontovať práve so Švajčiarmi, keďže už v našej základnej skupine sme mali možnosť si zahrať proti Bernu. Ak by sme v tých zápasoch mali o kúsok viac šťastia a nespravili toľko faulov mohli byť tie zápasy omnoho vyrovnanejšie. Myslím si, že nielen ja ale aj ostatní chalani sa už na Fribourg tešia,“ povedal košický útočník Marek Bartánus.

Vo svojej skupine vyhral Fribourg tri duely zo štyroch, keď porazil Znojmo 5:2 a 3:1 a s tímom Red Bull Mníchov triumfoval doma 3:0, vonku prehral 1:3.

„Čo sa týka hry päť na päť môžeme s nimi hrať vyrovnanú partiu pokiaľ budeme dobre korčuľovať a hrať na hranici svojich možností. Nesmieme sa však dopúšťať faulov, pretože súperi v Lige majstrov sú natoľko skúsení, že početné výhody dokážu veľmi dobre premieňať,“ skonštatoval Bartánus.

Prvýkrát si vyskúšali predĺženie 3 na 3

V nedeľu odohrali košickí hokejisti druhý zápas v Tipsport lige, v ktorom zdolali vlaňajšieho finalistu z Banskej Bystrice na jeho ľade 3:2 po predĺžení.

Zverenci trénera Čadu prehrávali 0:1 aj 1:2 no napokon sa radovali z víťazstva za dva body. V drese oceliarov sa gólovo presadili Spilar, Bartánus a v predĺžení aj kapitán Nagy.

„Vedeli sme, že Banská Bystrica po tom ako nezvládla prvý zápas v Nitre bude chcieť zabojovať na svojom ľade. My sme tam išli s tým, že chceme čo najdlhšie udržať bezgólový stav a hlavne nedostať rýchly gól. Chvalabohu nám nestačili odskočiť na viac ako jeden gól a sme veľmi radi, že sme to napokon zvládli,“ uviedol 29-ročný krídelník.

V 54. minúte práve rodák z Liptovského Mikuláša vyrovnával na 2:2 gólom v presilovej hre.

„Dá sa povedať, že ja už som nevedel, čo s pukom a mal som voľnú cestu do brány a tak som sa rozhodol to jednoducho zakončiť. Aj so šťastím sa mi podarilo prestreliť brankára, pretože pred ním clonili Maťo Dudáš aj súperov obranca, takže mal zakrytý výhľad. Padlo to tam a ja som za to veľmi rád.“

Liptovský Mikuláš ho príjemne prekvapil

Košičania si prvýkrát v sezóne vyskúšali predĺženie v novom formáte 3 na 3 a podľa predpokladov to bolo extrémne fyzicky náročné.

„Je to o neustálom korčuľovaní hore dole, neustále musíte brániť. Pre mňa to bola nová skúsenosť a som spokojný, keďže to bolo veľmi atraktívne pre divákov a splnilo to účel, keďže gól napokon padol. Je to niečo nové a ja osobne to hodnotím pozitívne,“ povedal Bartánus.

Už v stredu čaká košických hokejistov druhý domáci zápas. O 17.30 hod. privítajú extraligového navrátilca Liptovský Mikuláš, ktorý má výborný vstup do sezóny.

V prvom kole rozstrieľal Žilinu na jej ľade 7:2 a v druhom prekvapivo porazil úradujúceho majstra z Nitry 4:3 po samostatných nájazdoch.

„Priznám sa mňa osobne príjemne prekvapili. Sledujem, že sa im v úvode darí a myslím si, že veľa ľudí na Slovensku prekvapili práve, keď zdolali Nitru, ktorá aj v Lige majstrov dokázala, že má formu. Veľmi sa teším z toho, že Mikuláš je po rokoch opäť v extralige. Aj kulisa, ktorú majú doma dokazuje, že ľudia si tam našli cestu na štadión a verím, že hokej na extraligovej úrovni vydrží v Mikuláši čo najdlhšie,“ skonštatoval Bartánus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartánus sa už na Fribourg teší