Obranca Sekera má natrhnutý brušný sval

Andrej Sekera
Andrej Sekera (Autor: SITA/AP)
SITA|29. apr 2011 o 07:33

Andreja Sekeru veľmi mrzí, že nemôže pomôcť reprezentácii na MS. Kvôli natrhnutému brušnému svalu však nemôže nič robiť štyri až šesť týždňov.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia sa bude musieť na domácich majstrovstvách sveta, ktoré sa už v piatok začínajú v Bratislave a Košiciach, definitívne zaobísť bez služieb obrancu Andreja Sekeru.

Dvadsaťštyriročný bojnický rodák síce so svojím Buffalom vypadol v 1. kole play-off zámorskej NHL, no na šampionát ho nepustí nepríjemné zranenie, ktoré ho limitovalo už v závere základnej časti profiligy a následne aj v bojoch o Stanleyho pohár.

Ako v rozhovore pre agentúru SITA potvrdil vo štvrtok neskoro večer SELČ Sekera, zdravotné problémy ho vyradili z hry minimálne na jeden mesiac.

Pod injekciami nemôže hrať dva týždne

„Mám natrhnutý bočný brušný sval. Lekári mi vo štvrtok povedali, že štyri až šesť týždňov by som nemal prakticky vôbec nič robiť. Môj štart na majstrovstvách sveta je teda definitívne vylúčený,“ povedal pre SITA odchovanec prievidzského hokeja.

„Neskutočne ma to mrzí. Žiaľ, nemôžem hrať dva týždne pod injekciami, to by sa mi potom môj stav mohol ešte zhoršiť. Veľmi som sa tešil na to, že ak neuspejeme v play-off, pôjdem pomôcť chlapcom. Určite by som rád hral na tomto šampionáte, veď sme doma a môžeme sa spoľahnúť na podporu fanúšikov. Ale keď to nejde, nedá sa nič robiť,“ smutne si povzdychol Andrej Sekera.

Zo siedmich duelov 1. kola play-off proti Philadelphii odohral účastník vlaňajšieho olympijského turnaja vo Vancouveri práve pre spomenuté zdravotné problémy len dva. Pod injekciami nastúpil na rozhodujúci siedmy, v ktorom Sabres prehrali na ľade „letcov“ 2:5 a vypadli.

Spoluhráčov príde povzbudiť do Bratislavy

„Bol to predsa len rozhodujúci duel, aj preto som do toho išiel. Bolo to však s bolesťami, nič príjemné. Dva týždne by sa takto hrať určite nedalo. Ešte raz opakujem, veľmi ma mrzí, že nemôžem byť súčasťou skvelej partie, ktorá sa vytvorila v Bratislave. Určite im však budem veľmi držať palce, aby aj bezo mňa vybojovali pre Slovensko čo najlepší výsledok,“ dodal pre SITA Andrej Sekera.

Pár dní sa ešte zdrží v USA, potom si však pobalí veci a začiatkom budúceho týždňa pricestuje do rodnej krajiny. Aby mohol svojich reprezentačných spoluhráčov povzbudiť aj naživo v Orange aréne v Bratislave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Obranca Sekera má natrhnutý brušný sval