Obranca Lintner má pred MS z tímu dobrý pocit

Kapitánom bol v príprave Richard Lintner.
Kapitánom bol v príprave Richard Lintner. (Autor: ČTK)
SITA|4. máj 2010 o 16:40

Prehrou s Lotyšskom 0:2 sa skončila príprava slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Nemecku.

SKALICA. V pondelok sa duelom proti Lotyšsku (0:2) na skalickom zimnom štadióne skončila príprava slovenskej hokejovej reprezentácie pred nadchádzajúcim svetovým šampionátom v Nemecku (7. - 23. mája).

Zverenci nového reprezentačného trénera Kanaďana Glena Hanlona absolvovali v troch etapách postupne šesť prípravných stretnutí.

Po dvoch prehrách v Česku (2:6 a 2:3), prišla séria troch víťazstiev (Švajčiarsko 3:2, Nemecko 3:2 po predĺžení a Lotyšsko 4:3) a na záver nevydarená generálka opäť proti Lotyšsku (0:2). Zatiaľ čo skúsení reprezentační harcovníci oceňovali zlepšujúci sa a čoraz viac stmelený kolektív, mladíci bojovali o šancu na debut na svetovom fóre.

Presilovka vyzerá lepšie

"Páčila sa mi tendencia, ako rástli naše výkony časom, ktorý sme spolu strávili. V každom zápase bolo viac a viac vidieť, že si zvykáme na seba a na veci, ktoré máme podľa trénera plniť," skonštatoval kapitán a opora zadných radov reprezentácie Richard Lintner a pokračoval: "Ja ako zodpovedný za našu presilovku môžem povedať, že vyzerá stále lepšie. Dúfam, že zo šancí, ktoré si v nej vytvoríme, dáme na šampionáte viac gólov ako v príprave. Oslabovka je perfektná, dostali sme v celej príprave jeden, či dva góly. Chalani sú na tom kondične výborne."

Tridsaťdvaročný trenčiansky odchovanec hrajúci v KHL, ktorý má na konte päť svetových šampionátov (2001-2005), je s prípravou veľmi spokojný.

"Mám veľmi dobrý pocit z práce, ktorú sme odviedli za posledné tri týždne. Keď mám byť úprimný, nemyslel som si, že sa tak rýchlo dostaneme na takú taktickú úroveň, na akej sme dnes. Na prípravné zápasy sa už nesústreďujeme. Boli vskutku prípravné, takže sme ich aj tak brali. Chceli sme v každom z nich vyhrať, no najmä išlo o to, aby nás preverili a pripravili na čo najviac situácii, ku ktorým na šampionáte môže dôjsť. Keď si pozrieme priebeh všetkých šiestich zápasov, tak sa v nich vlastne prihodilo všetko, čo sa aj reálne na majstrovstvách môže stať. Takže to bolo asi dobre."

Siedmy šampionát pre Graňáka

Na siedme MS v rade sa chystá obranca Dominik Graňák. "Nálada v tíme aj chémia medzi nami je veľmi dobrá. Cítim sa tu výborne. S prípravnými zápasmi som spokojný. S výnimkou prvého stretnutia s Čechmi, na ktoré sme ešte neboli úplne pripravení a hrali sme veľmi zle, v každom z ostatných zápasov sme ukázali niečo dobré," hodnotil prípravu 26-ročný obranca, ktorý strávil posledné tri sezóny vo švédskej elitserien. Či Slovensko s mladým tímom v Nemecku uspeje, si netrúfa predpovedať.

"Samozrejme na majstrovstvách sveta to bude ešte o stupeň ťažšie a budeme musieť hrať lepšie. Máme však na čom stavať. Naše umiestnenie v Nemecku si vôbec netrúfam odhadnúť. Musíme sa sústrediť na prvý zápas, a potom postupne na každý ďalší."

V úplne opačnej pozícii ako skúsená dvojica obrancov boli počas prípravy dvaja tínejdžeri v útoku Richard Pánik a Tomáš Tatar, ktorí sa usilovali vybojovať si svoju premiéru na MS. Devätnásťročný Tatar absolvoval prípravu pred seniorskými MS už pred rokom.

"Minulý rok som bol v kempe a nedúfal som, že sa dostanem na MS, no aj tak som bol trénerovi Filcovi vďačný za šancu. Tento rok, aj keď som mladý chalan, som prišiel s jedinou ambíciou - dostať sa na šampionát."

Mladíci Tatar s Pánikom bojujú o konečnú nomináciu

Tatar má za sebou prvú seniorskú sezónu, ktorú strávil vo farmárskom tíme detroitského tímu Grand Rapids v AHL. "Ešte nepoznám nomináciu. Všetci mladí bojujú o miesto na MS. Keď sa tam dostaneme, určite budeme chcieť poraziť outsiderov našej skupiny, a s Rusmi urobiť nejaký výsledok. Musíme hrať rýchly a dravý hokej a pokúsiť sa súperov nejako prekonať," netajil odchovanec dubnického hokeja.

Pre Richarda Pánika bol prípravný kemp úplným debutom v slovenskej seniorskej reprezentácii, a tak k prípadnej účasti na šampionáte pristupoval s pokorou.

"Je na trénerovi Hanlonovi, či mi dá šancu na MS. Ja som hral naplno, na ľade som odovzdal maximum. V príprave dostane priestor každý. Malý pozitívny signál pre mňa je to, že som hral v prvej a druhej formácii a často som chodil na presilovky. Keby som sa dostal na MS, určite by to bola pre mňa veľká radosť a najmä obrovská skúsenosť hrať ako 19-ročný na MS dospelých."

Martinský odchovanec, ktorý začal uplynulú sezónu v zámorskej juniorskej OHL, no dokončil ju v seniorskej AHL v Norfolku, by sa stal v prípade nominácie najmladším hráčom Hanlonovho výberu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Obranca Lintner má pred MS z tímu dobrý pocit