Obáva sa vírusu zika. Kližan nepôjde na olympijské hry

Martin Kližan patrí medzi športovcov, ktorí odmietli ísť na olympiádu kvôli obavám zo ziky.
Martin Kližan patrí medzi športovcov, ktorí odmietli ísť na olympiádu kvôli obavám zo ziky. (Autor: SITA/AP)
TASR|27. júl 2016 o 14:26

Účasť na olympijských hrách v Riu de Janeiro už predtým odrieklo viacero špičkových tenistov.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan nebude štartovať na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro. Ako v stredu informoval TASR jeho mediálny manažér, dôvodom tohto rozhodnutia sú obavy z vírusu Zika.

"Bolo to pre mňa ťažké rozhodnutie. Žiaľ, na olympiáde v brazílskom Riu sa nezúčastním kvôli nebezpečenstvu vírusu Zika, ktoré tam panuje a nasledujem ďalších svetových tenistov ako sú Raonič, Berdych, Dolgopolov, Halepová, ale i ďalších iných športovcov, ktorí sa takto rozhodli," uviedla slovenská jednotka.

"Zároveň sa chcem ospravedlniť všetkým svojim podporovateľom i fanúšikom, ktorým som spôsobil sklamanie, ale verím, že prídu iné športové chvíle, keď budem znova reprezentovať našu krajinu," dodal.

Kližan mal na olympiáde štartovať aj v štvorhre s Andrejom Martinom. Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška bol z informácie TASR prekvapený.

"Keď sme sa dnes dozvedeli o storne účasti Martina Kližana, okamžite sme kontaktovali Medzinárodnú tenisovú federáciu ITF a už máme pozitívnu odpoveď, že Andrej Martin môže hrať s náhradným partnerom Igorom Zelenayom. Zároveň sme požiadali o štart Andreja Martina aj vo dvojhre, v tomto prípade očakávame rozhodnutie do 24 hodín," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. 

Dvadsaťsedemročný Kližan má na konte päť titulov vo dvojhre na okruhu ATP. V júli triumfoval na antuke v Hamburgu.

Okrem toho vo dvojhre uspel v roku 2012 v ruskom Petrohrade. Predvlani nenašiel premožiteľa v Mníchove, vlani v marockej Casablance a titul vybojoval aj vo februári tohto roka v Rotterdame.

Martin Kližan pred dvoma týždňami ovládol turnaj v Hamburgu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Obáva sa vírusu zika. Kližan nepôjde na olympijské hry