O posledné šieste srdiečko dve Rusky a dve Češky

SITA|7. okt 2011 o 17:00

Zvonarevová, Kuznecovová, Kvitová a Záhlavová-Strýcová sú kandidátkami na posledné šieste tohtoročné "srdiečko" za prístup k Poháru federácie reprezentačných družstiev žien v špeciálnej súťaži BNP Paribas Heart Award.

LONDÝN. Ruské tenistky Vera Zvonarevová a Svetlana Kuznecovová a Češky Petra Kvitová a Barbora Záhlavová-Strýcová sú kandidátkami na posledné šieste tohtoročné "srdiečko" za prístup k Poháru federácie reprezentačných družstiev žien v špeciálnej súťaži BNP Paribas Heart Award.

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) to oznámila na oficiálnej internetovej stránke Fed Cupu a spustila interaktívnu anketu, ktorá potrvá do 28. októbra. Víťazku vyhlásia počas finále spomenutej súťaže práve medzi Ruskom a Českom, ktoré sa uskutoční 5. - 6. novembra v Moskve.

Prvé štyri tohtoročné "srdiečka" získali Srbka Bojana Jovanovská, Bieloruska Viktoria Azarenková, Peruánka Bianca Bottová a Japonka Ajumi Moritová. Laureátky dostali strieborný náramok značky Baccarat a 3000 USD (jedenkrát I. či II. svetová skupina - Jovanovská), resp. 1000 USD (trikrát I. skupina kontinentálnych zón - Azarenková, Bottová, Moritová) s tým, že šek museli adresovať dobročinnej organizácii podľa svojho úsudku.

Charitatívnych 3000 dolárov sa týkalo aj 2. kola (semifinále ročníka 2011 a duely o svetovú skupinu a II. svetovú skupinu 2012, hralo sa 16. - 17. apríla), v ktorom uspela Nemka Andrea Petkovicová. Na záverečné 3. kolo je k dispozícii šek na 10 000 USD.

Predvlani sa laureátkou pilotného ročníka tohto popularizačného projektu stala Američanka Melanie Oudinová. Minulý rok dostali "srdiečka" Srbka Jelena Jankovičová, Brazílčanka Maria-Fernanda Alvesová, Japonka Kimiko Dateová-Krummová, Slovinka Katarina Srebotniková (všetky 1. kolo), Belgičanka Yanina Wickmayerová (2. kolo) a Talianka Francesca Schiavoneová (3. kolo).

Sedemčlennú výberovú komisiu tvoria prezident ITF Francesco Ricci Bitti, bývalé hráčky Arantxa Sánchezová-Vicariová zo Španielska a Argentínčanka Mercedes Pazová, novinári Craig Gabriel z Austrálie a Američanka Sandra Harwittová a fotografi Corinne Dubreuilová z Francúzska a Talian Ray Giubilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»O posledné šieste srdiečko dve Rusky a dve Češky