Novohradské derby rozhodla sporná penalta

Titanilla Bőd|10. aug 2020 o 18:55

Tréner Lučenca ešte na obed netušil, kto nastúpi.

Keď Lučenec nemôže, rozhodca pomôže. Rozhodca–FTC 1:0. Aj s takými komentármi zdieľali fanúšikovia výsledok treťoligového zápasu medzi Lučencom a Fiľakovom. Novohradské derby rozhodla sporná penalta.

Jediný gól stretnutia padol v 39. minúte, keď Almeida premenil pokutový kop. Rozhodca Faber ho nariadil po strete brankára Páriša s Oláhom v šestnástke.

Podľa Fiľakovčanov neoprávnene, tréner Lučenca sa nám vyjadril, že situáciu z opačnej strany nevidel presne.


Fiľakovské sklamanie

„Je mi ľúto chalanov, lebo vydali zo seba maximum. Nemali sme ani šťastie. Šťastie priniesol Lučencu rozhodca,” povedal tréner Fiľakova Eugen Bari deň po stretnutí, keď už podľa svojich slov „nemal tlak nad dvesto”.

„Mal som pocit, že rozhodca len čakal, kedy môže zapískať. Penalta bola z kategórie smiešnych. Náš brankár vyboxoval loptu a spadol na útočníka, zdalo sa mi, že ten si pod neho aj ľahol. Myslel som si, že rozhodca odpíska útočný faul, bol som prekvapený, keď ukázal na biely bod,” opísal sporný moment zápasu Bari.

Tvrdí, že rozhodca týmto verdiktom je mužstvo popravil a celotýždenné úsilie vyšlo nazmar. „Náš tím sa skladá z miestnych hráčov, máme len jedného Srba, Dejana Strnišu, ale už aj on sa ráta za Fiľakovčana. Videl som na nich, že chcú ukázať, čo v nich je. Myslím si, že sme boli futbalovejší, remíza by bola spravodlivá,” vravel fiľakovský tréner.

Bol to boj

Podľa kormidelníka Lučenca Miroslava Kéryho si jeho mužstvo vypracovalo viac šancí. „Bol to bojovný zápas. My sme mali viac šancí, tri-štyri nebezpečné strely, ktoré Páriš vyriešil, potom samostatný nájazd Skibu na brankára, ale Páriš chytil. Súper vystrelil iba v 10. minúte a potom už len nakopával lopty,” priblížil priebeh stretnutia zo svojho pohľadu Kéry.

Dodal, že chápe sklamanie hostí, ale podobnú penaltu kopal jeho tím aj v prvom kole. „Mužstvo, ktoré prehrá, je nešťastné. Aj ja by som bol nešťastný. V Martine nám odpískali takú istú penaltu. Pokiaľ viem, sú nejaké nové pravidlá, že keď brankár opustí päťku a zasiahne hráča, tak je to faul. Ja som teraz tú situáciu dobre nevidel, bol som na opačnej strane, ťažko sa k tomu vyjadrovať...”


Nastúpi nabudúce aj tréner?

Fiľakovo trápia aj zranenia. V nedeľu ešte za stavu 0:0 musel byť striedaný Koncz. Pred týždňom sa zranil Kovanič, už dlhšie nie je k dispozícii Püšpöky, a Köböl len nedávno začal trénovať s mužstvom.

„Dvaja z našich náhradníkov hrali vlani ešte za dorast. Potrebujú čas, kým sa adaptujú na mužský futbal. Svoju registračku mám v Haliči, rozmýšľam, že ju zoberiem, a v najbližšom stretnutí nastúpim na hrot aj ja,” poznamenal napoly žartom, napoly vážne Bari, ktorý bol počas hráčskej kariéry vychýreným prvoligovým kanonierom.

O dvanástej ešte netušil zostavu

Tréner Lučenca mal iné problémy so zostavou. Od nového ročníka funguje jeho mužstvo ako farma Podbrezovej, aj preto hráva Lučenec svoje domáce zápasy v nedeľu, hoci v predchádzajúcich rokoch bola preň tradičným hracím dňom sobota.

Lenže tentoraz aj druholigová Podbrezová hrala v nedeľu na pôde Petržalky. „Mali sme tam pripravené auto, čakal som, ktorí hráči môžu prísť. V hre bol Pavúk, Pastorek, Krčula... O dvanástej som ešte netušil, v akom zložení nastúpime. Zavolali mi o jednej, že príde len jeden hráč, Skiba a brankár Rehák. Aj za to som vďačný, pomohli nám, ale bola tam veľká nervozita, narýchlo všetko znovu poskladať. Naša lavička ešte nemá na tretiu ligu, a to bolo vidno aj v zápase,” prezradil Kéry.

„Zápas nebol ani podľa našich predstáv, no s tromi bodmi som spokojný. O týždeň si už nikto nebude pamätať, aké to bolo stretnutie,” dodal kouč Lučenčanov.



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Novohradské derby rozhodla sporná penalta