Inovatívne metódy a prístup. Nová akadémia pomáha profesionálom aj amatérom

V Žiline vzniká nové tréningové centrum BR Academy.
V Žiline vzniká nové tréningové centrum BR Academy.
Sportnet|10. dec 2022 o 00:00

Nový koncept rozvoja hráča priamo zo Žiliny.

ŽILINA. Chcete vo futbale niečo dosiahnuť? Stať sa kvalitným, rozdielovým hráčom a pôsobiť na profesionálnej úrovni? Vychovať z talentovaných futbalistov špičkových hráčov si dali za cieľ v športovej agentúre BR Academy.

„Ponúkame nový pohľad na tréningový proces, ktorého základom je psychika hráča. Pevné sebavedomie, nové metódy učenia sa zručnostiam a správna motivácia sú piliere, o ktoré opierame naše metódy.

Na Slovensku máme množstvo talentov, iba časť z nich však dosiahne na najvyššiu úroveň. Ak chcete uspieť, musíte robiť veci inak, naviac, konkurencia je totiž veľká. Rozhodujú detaily.

Kým fyzická a technická zručnosť sú už samozrejmosťou, do popredia sa dostáva otázka sebavedomia, schopnosť zvládať nároky profesionálneho športu a najmä, prekonávať prekážky, keď veci nejdú podľa predstáv. Našou najväčšou výhodou je individuálny prístup zameraný na potreby hráča,“ vysvetlil Radoslav Bočej z BR Academy.

Od Košíc po Bratislavu

V žilinskej mestskej časti Brodno vzniká nové tréningové centrum BR Academy, ktoré je určené pre profesionálnych, ale i amatérskych hráčov. Areál tréningového centra BR Academy je rekonštruovaný s finančnou podporou Fondu na podporu športu.

Agentúra pozýva futbalistov od 12 do 21 rokov z celého Slovenska, ktorí chcú na sebe pracovať a posunúť sa na vyššiu úroveň.

„Hľadáme hráčov, ktorým nestačí ich tréningový proces a chcú sa individuálne zlepšiť. Zároveň si však uvedomujú, že cesta za úspechom nie je jednoduchá. Ak máte sny a chcete ich naplniť, u nás nájdete všetko potrebné,“ dodal Bočej.

Nové centrum BR Academy ponúkne hráčom maximálny komfort. V rámci projektu tu pribudli dve ihriská, jedno s prírodným a druhé s umelým trávnikom. Športoviská majú komplexnú infraštruktúru so závlahou a umelým osvetlením. Súčasťou projektu je aj posilňovňa a miesto pre relax a odpočinok.

„Prísť k nám môžu futbalisti bez ohľadu na klubovú príslušnosť. Hráči z okolia Žiliny sa popri svojom klubovom programe u nás pripravujú dva-trikrát do týždňa, tí zo vzdialenejších kútov Slovenska prichádzajú na deň, dva, víkend či týždeň. Pripravujeme rôzne kempy, sústredenia a mnoho ďalších projektov,“ povedal Bočej.

Príležitosť preraziť do sveta futbalu

Poslaním športovej agentúry je pomoc hráčom pri ich výkonnostnom raste. BR Academy ponúka profesionálny tréningový proces pozostávajúci z tréningov zručností, fitness programu či mentálnej prípravy. Šancu trénovať inak majú mládežníci z akadémií, ale aj tí, ktorí hrajú futbal pre zábavu a cítia, že môžu dosiahnuť viac.

„Po dosiahnutí potrebnej výkonnosti dostane hráč prostredníctvom agenta možnosť skúšky v niektorej z akadémií pôsobiacich v Česku, Poľsku alebo na Slovensku. Zároveň pripravujeme možnosť pre hráčov získať štipendium na niektorej z amerických univerzít,“ prezradil o výnimočnej príležitosti.

Veľká časť tréningov BR Academy prebieha v menších skupinách, rozdelených podľa potrieb hráčov. Dbá sa na zdravotný stav, prioritou je odstránenie funkčných pohybových prekážok pre vrcholný výkon, optimalizácia energetického systému vhodnými stravovacími návykmi a súčasne rozvoj mentálnych schopností, sebavedomia, motivácie a schopnosti koncentrácie. To všetko súčasne s rozvojom zručností pri práci s loptou, prihrávok, zakončenia, hry 1 na 1 či taktickej prípravy.

„Tréningy sa konajú takmer počas celého týždňa, pričom hráč si môže vyberať, kedy sa chce a môže na tréningu zúčastniť. Program je vždy upravovaný podľa študijných programov hráčov a programu v jeho materskom klube,“ uviedol.

Veľké ambície si vyžadujú netradičné myslenie

Tréningy sa konajú v sídle BR Academy v mestskej časti Žilina - Brodno. Dostupné je aj ubytovanie a stravovanie priamo v priestoroch akadémie. Nespornými výhodami novej akadémie sú live couching, osobné rozhovory a konzultácie, workshopy, semináre či tréningové pobyty.

„Vaša súčasná situácia je výsledkom vašej doterajšej práce a spôsobu myslenia. Ak chcete uspieť, potrebujete si osvojiť myslenie šampiónov. Svojou činnosťou dopĺňame činnosť futbalových klubov, kde sa snažíme poskytnúť hráčov všetko potrebné pre jeho individuálny rast pod jednou strechou,“ dodal na záver Bočej.

Ako začať?

Začiatok spolupráce je veľmi jednoduchý, stačí vyplniť krátky dotazník umiestnený na www.bracademy.sk a následne obdržíte pozvánku na prvý týždeň tréningov, ktorý je zdarma. Na stránke nájdete aj bližšie informácie o programe, jednotlivých balíkoch a všetko potrebné k naštartovaniu vašej kariéry.

Viac informácii na facebooku BR Academy Žilina a Instagrame

PR text vznikol v spolupráci s BR Academy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Inovatívne metódy a prístup. Nová akadémia pomáha profesionálom aj amatérom