Situácia okolo Djokoviča? Je to, ako keď vám je na vracanie, vraví expert

Novak Djokovič počas tréningu na Australian Open.
Novak Djokovič počas tréningu na Australian Open. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|12. jan 2022 o 08:40

Alex Corretja by Novaka Djokoviča rád videl hrať.

MELBOURNE. V posledných dňoch nastalo okolo Novaka Djokoviča a jeho účasti na Australian Open 2022 už niekoľko zvratov.

Najskôr hrať mohol, lebo dostal výnimku. Potom nemohol, lebo prišiel o víza do Austrálie a nakoniec predsa len zrejme hrať bude.

Nie je zaočkovaný, na grandslamovom turnaji tak môže hrať iba ak má výnimku. Priniesol potvrdenie, na základe ktorého mal v decembri prekonať ochorenie Covid-19. To by ho oprávňovalo dostať výnimku.

V čase, keď mal byť v karanténe, sa však objavil na spoločenských akciách.

V Djokovičovom rodnom Belehrade jeho rodičia a brat usporiadali tlačovú konferenciu, kde sa mali k celej situácii okolo súdu vyjadriť.

Keď padla otázka, ako je možné, že Djokovič bol na verejnosti v čase, keď mal byť v karanténe, odpoveď neprišla. "Všetky dokumenty sú legálne a sú dostupné," povedal Djokovičov brat Djordje.

"Ďakujem za vašu pozornosť, tlačová konferencia sa skončila," povedal po opakovaných otázkach novinárov na tému karantény.

Celá situácia sa už stáva absolútne neprehľadnou.

"Bude dobré, ak Novak vysvetlí, ako to celé bolo. Potom budeme môcť súhlasiť alebo nesúhlasiť. Ale je jasné, že je tu niečo, čo nesedí.

Som zvedavý a čakám, čo povie," vraví bývalý druhý najlepší tenista na svete a dnes expert televíznej stanice Eurosport Alex Corretja.

Musia to vysvetliť obe strany

Rovnako považuje bývalý tenista za dôležité, aby dôvod výnimky vysvetlili aj organizátori turnaja. Takto totiž existuje množstvo otáznikov, a tak sa viac ako o tenise hovorí pred podujatím iba o Djokovičovom očkovaní.

Aj samotný Corretja by sa radšej sústredil na športovú stránku veci.

"Je to ako keď sa cítite zle, bolí vás brucho a musíte sa vyzvracať a potom vám bude lepšie. Aj tu musia zmiznúť všetky pochybnosti, aby to bolo lepšie," vraví.

"Ak by sme s odôvodnením nesúhlasili, mali by sme sa pýtať organizátorov, prečo mu to povolili. Verím, že do začiatku turnaja to celé bude jasnejšie, budeme vedieť viac a budeme si môcť byť istí, že je to transparentné a pochopiteľné pre všetkých," dúfa Corretja.

Psychicky náročný turnaj

Hoci Corretja sám podporuje očkovanie a niekoľkokrát zdôraznil, že sám je zaočkovaný, rozumie aj Djokovičovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Situácia okolo Djokoviča? Je to, ako keď vám je na vracanie, vraví expert