Je to jeho najväčšie víťazstvo v kariére, hovorí Djokovičova matka

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. jan 2022 o 12:51 (aktualizované 10. jan 2022 o 16:38)

Srbský tenista už trénuje v Melbourne.

MELBOURNE. Srbský tenista Novak Djokovič už v Austrálii po prepustení z detenčného hotela trénoval. Na tlačovej konferencii to potvrdil jeho brat Djordje.

Austrálsky súd v pondelok anuloval rozhodnutie o zrušení Djokovičovho víza, no minister pre imigráciu Alex Hawke stále zvažuje, či si uplatní osobnú právomoc opätovne ho zrušiť.

"Som šťastný a vďačný, že sudca zvrátil rozhodnutie o zrušení môjho víza. Napriek všetkému, čo sa stalo, chcem zostať a súťažiť na Australian Open. Priletel som na to, aby som hral na jednom z najdôležitejších podujatí pred úžasnými fanúšikmi," napísal líder svetového rebríčka na twitteri.

Popoludní usporiadala jeho rodina v Srbsku tlačovú konferenciu.

"Momentálne skúma všetky možnosti. Pre austrálsku vládu to však je veľká prehra. Novak je voľný, pred chvíľou trénoval.

Pravda a spravodlivosť zvíťazili. Chcel by som sa poďakovať justícii v Austrálii, že dospela k tomuto verdiktu," povedal brat Djordje pre srbskú televíziu TV Prva.

Na tlačovej konferencii sa zúčastnili aj rodičia Srdjan a Dijana.

"Toto je synovo najväčšie víťazstvo v kariére. Väčšie ako všetky jeho grandslamové tituly," citovala agentúra AFP slová Djokovičovej matky.

"Neurobil nič zlé. Neporušil žiadne predpisy, namiesto toho čelil obťažovaniu svojej osoby. Bojoval proti tomuto systému a proti vláde, pretože si myslel, že je v práve. Išiel do Melbourne, aby tam vyhral Australian Open," dodala.

Pred kanceláriou právnych zástupcov Djokoviča v Melbourne sa po verdikte súdu zhromaždili davy fanúšikov. Skandovali jeho prezývku "Nole" a obklopili čiernu limuzínu, ktorá z miesta odchádzala.

Jeden z priaznivcov dokonca vyskočil na strechu auta, ktoré malo tmavé sklá, takže nie je známe, či v ňom sedel aj deväťnásobný šampión Australian Open.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je to jeho najväčšie víťazstvo v kariére, hovorí Djokovičova matka