Djokovič nie je neporaziteľný. Možno nevyhrá, ani keď bude hrať, vraví Wilander

Novak Djokovič počas kontroly na letisku.
Novak Djokovič počas kontroly na letisku. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|8. jan 2022 o 20:00

Mats Wilander prognózoval vývoj Australian Open bez Novaka Djokoviča.

BRATISLAVA. Novak Djokovič je veľký šampión. Ak ho predsa len pustia hrať na Australian Open, niekoľko dní v hoteli jeho hru príliš neovplyvní. Myslí si to expert televíznej stanice Eurosport Mats Wilander.

Verejnosť sa konečne dozvedela, na základe čoho žiadal srbský tenista o výnimku, aby mohol cestovať do Austrálie aj keď nie je zaočkovaný, hoci je to podmienkou pre vstup.

Právnici vysvetlili, že výnimku si vybavil preto, lebo v decembri prekonal koronavírus, hoci o tom vtedy neinformoval.

Napriek tomu, že toto by skutočne mohlo byť dôvodom, pre ktorý žiada o výnimku, pri kontrole na letisku mal problém a vzali mu víza.

"Táto situácia je zvláštna. Som si istý, že Novak Djokovič šiel do Austrálie so správnymi papiermi. Podľa mňa si musel byť istý, že ho pustia," myslí si dlhoročný televízny expert a bývalá svetová jednotka Mats Wilander.

"Nemyslím si, že niekto konkrétny spravil chybu. Cítim sa zle zaňho, cítim sa zle za turnaj, ale cítim sa zle aj za austrálskeho premiéra," dodal.

Mladíci favoritmi?

Celkovo sa mu páči, že ak má Novak Djokovič legitímne dôvody, snaží sa za ne bojovať a nerozhodol sa opustiť Austráliu.

"Možno si hovorí: Dovolili ste mi tu hrať, tak mi teraz nehovorte, že nemôžem," myslí si Wilander.

"Tieto časy sú pre každého ťažké. Nikto poriadne nevie, čo bude platiť, robíme opatrenia zo dňa na deň. Je to teraz ťažké byť športovcom, ale aj celkovo človekom, je ťažké cestovať za prácou," povzdychol si.

Zatiaľ nie je isté, ako celá situácia dopadne. Rozhodnutie by malo padnúť už v pondelok. Pokiaľ by však Djokovič definitívne prišiel o účasť a nepomohli by mu ani právnici, vznikla by úplne nová situácia pre mladých tenistov. Daniil Medvedev a Alexander Zverev by boli najvyššie nasadenými hráčmi. Veľkú šancu by mal určite aj Stefanos Tsitsipas.

"Myslím si, že všetci chcú, aby Novak hral," hovorí na margo mladej generácie tenistov Wilander.

Mats Wilander.
Mats Wilander. (Autor: Eurosport)

Minulý rok bol Djokovič blízko ku kalendárnemu grandslamu, teda k zisku všetkých štyroch veľkých trofejí v jedinej sezóne. Až vo finále US Open mu tento sen zmaril Daniil Medvedev. Ten sa dočkal prvej grandslamovej trofeje.

Djokovič možno nevyhrá, ani ak ho pustia

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič nie je neporaziteľný. Možno nevyhrá, ani keď bude hrať, vraví Wilander