Gombos si na Malorke zmeral sily s bývalou svetovou jednotkou, prehral so cťou

Norbert Gombos počas štvrťfinálového zápasu na turnaji ATP vo Washingtone proti Nickovi Kyrgiosovi.
Norbert Gombos počas štvrťfinálového zápasu na turnaji ATP vo Washingtone proti Nickovi Kyrgiosovi. (Autor: Nick Wass SITA/AP)
SITA|28. aug 2019 o 08:51

Slovenského tenistu zastavil v 2. kole Andy Murray.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos nepostúpil do osemfinále dvojhry na podujatí challengerovej série ATP na tvrdom povrchu v španielskej Malorke.

V 2. kole Gombos prehral so súperom veľkého mena, dvojnásobným wimbledonským víťazom, Britom Andym Murrayom za 103 minút 3:6, 4:6.

Pre Murrayho to bolo zrejme najväčšie singlové víťazstvo od januárovej druhej operácie bedrového kĺbu, pred ktorou zvažoval koniec kariéry.

Predtým v 1. kole zdolal francúzskeho mladíka Imrana Sibilleho hladko 6:0, 6:1. Na podujatí tejto kategórie hrá bývalá svetová jednotka a trojnásobný grandslamový víťaz premiérovo po 14-mesačnej pauze.

"Bol to ťažký zápas a myslím si, že som si počínal dobre. Súper udieral do loptičiek veľmi tvrdo, musel som sa veľa hýbať a brániť sa. Sú veci, ktoré môžem robiť lepšie, ale toto bol dobrý zápas z mojej strany. Zajtra mám voľno a oddýchnem si pred ďalšou fázou turnaja," cituje Andyho Murrayho portál ATP Tour.

Bol to ťažký zápas a myslím si, že som si počínal dobre. Súper udieral do loptičiek veľmi tvrdo, musel som sa veľa hýbať a brániť sa. Sú veci, ktoré môžem robiť lepšie, ale toto bol dobrý zápas z mojej strany. Zajtra mám voľno a oddýchnem si pred ďalšou fázou turnaja.


Andy Murray

Pre 29-ročného Gombosa (115. v rebríčku ATP) bol turnaj Rafa Nadal Open v Nadalovej akadémii na Malorke náhradou za US Open, kde sa z kvalifikácie neprebojoval do hlavnej súťaže.

Predtým na podujatí ATP 500 vo Washingtone sa rodák z Galanty blysol dobrými výkonmi a postupom do štvrťfinále. Na challengerovej sérii turnajov sa tento rok Gombosovi darí. Má na nich zápasovú bilanciu 36-16 a vedie rebríček hráčov na týchto podujatiach.

O tri roky starší Murray dal turnaju s dotáciou 46 600 eur v Španielsku prednosť pred US Open, aby nabral hernú prax vo dvojhre. Dostal na ňom voľnú kartu, keďže v rebríčku ATP mu patrí miesto až vo štvrtej stovke (328.).

Dva zápasy po sebe vo dvojhre vyhral prvýkrát po roku, keď takto uspel na podujatí ATP 250 v čínskom Šen-čene. Aktuálne v osemfinále bude jeho súperom Talian Matteo Viola.

Turnaj ATP na Malorke 2019 - dvojhra - 2. kolo:

Andy Murray (V. Brit.) - Norbert Gombos (SR-3) 6:3, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos si na Malorke zmeral sily s bývalou svetovou jednotkou, prehral so cťou