Nominácia hokejovej reprezentácie na prípravu pred MS je známa, nechýba Nagy ani hráči z KHL

Reprezentačný tréner Craig Ramsay počas tréningu na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred Nemeckým pohárom.
Reprezentačný tréner Craig Ramsay počas tréningu na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred Nemeckým pohárom. (Autor: TASR)
Sportnet|28. mar 2019 o 11:58

Slováci absolvujú v priebehu apríla a mája deväť zápasov.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje v pondelok spoločnú prípravu na domáci svetový šampionát, ktorý sa uskutoční od 10. do 26. mája v Bratislave a v Košiciach.

V nominácii kanadského trénera Craiga Ramsayho na úvodný tréningový kemp a prípravný duel so Švédskom (4. apríla v Topoľčanoch) sa nachádza 22 hráčov vrátane útočníka Ladislava Nagya alebo viacerých hokejistov z KHL.

Na pozícii asistenta trénera sa po boku Róberta Petrovického objaví Michal Handzuš.

"Prišlo k zmenám na poste asistenta trénera. Michal Handzuš s nami bude od začiatku v príprave a aj počas majstrovstiev sveta. Tretí asistent bude Andrej Podkonický, ten sa k nám pridá, hneď ako Zvolen skončí svoje účinkovanie v play off. To bude náš trénerský tím na prípravu i svetový šampionát," uviedol na štvrtkovom brífingu Šatan

Národný tím absolvuje v priebehu apríla a mája dovedna deväť zápasových previerok, z toho päťkrát sa predstaví na domácej pôde.

Nominácia reprezentácie SR na prvý týždeň spoločnej prípravy pred MS 2019:

  • Brankári: Július Hudáček, Andrej Košarišťan
  • Obrancovia: Michal Čajkovský, Mário Grman, Martin Chovan, Adam Jánošík, Mislav Rosandič, Michal Sersen, Martin Štajnoch, Peter Trška
  • Útočníci: Martin Bakoš, Dávid Buc, Lukáš Cingel, Dávid Gríger, Andrej Kudrna, Adam Liška, Tomáš Mikúš, Ladislav Nagy, Matej Paulovič, Radovan Puliš, Matúš Sukeľ, Radoslav Tybor
  • Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Zuzana Chrenková (manažérka), Craig Ramsay (hlavný tréner), Michal Handzuš, Róbert Petrovický (asistenti trénera), Ján Lašák (tréner brankárov), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Róbert Bereš (kondičný tréner), Pavol Lauko (doktor), Vladimír Čavojec, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (výstrojoví manažéri), Peter Jánošík (mediálny manažér)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nominácia hokejovej reprezentácie na prípravu pred MS je známa, nechýba Nagy ani hráči z KHL