Nezastavíme sa, vraví po postupe tréner Bayernu Guardiola

Futbalisti Bayernu Mníchov oslavujú postup, na ktorý sa ale poriadne nadreli.
Futbalisti Bayernu Mníchov oslavujú postup, na ktorý sa ale poriadne nadreli. (Autor: SITA/AP)
TASR|14. apr 2016 o 12:03

Bayern vyradil vo štvrťfinále Ligy majstrov Benficu Lisabon po výsledkoch 1:0 a 2:2.

LISABON. Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov už piaty rok po sebe postúpil do semifinále Ligy majstrov. Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu potvrdili pozíciu favoritov, keď po domácom víťazstve 1:0 zvládli štvrťfinálovú odvetu a na pôde Benficy Lisabon uhrali postupovú remízu 2:2.

Portugalský tím si naposledy zahral v semifinále LM (resp. EPM) v roku 1990.

"Gratulujem klubu k dosiahnutiu piateho postupu do semifinále za sebou. Veľmi sa z toho tešíme. Prvý krok k postupu sme urobili už doma, ale v odvete sme nenechali nič na náhodu a vytvorili sme si veľa šancí," hovoril tréner Bayernu Pep Guardiola.

"Tento zápas bol pre nás veľmi užitočný. Ukázal nám, kde máme rezervy. Vieme, že naša defenzíva nefunguje stopercentne, našťastie sme to ustáli. Nezastavíme sa a chceme ísť až do finále. Očakávania sú veľké, ale tie boli aj v minulých sezónach a nedokázali sme to dotiahnuť až na vrchol. Veríme, že tento rok sme silnejší."

V piatok na žrebovaní vo švajčiarskom Nyone spozná jeho tím meno semifinálového súpera. Pre Guardiolu by mal špecifickú príchuť súboj s Manchestrom City, kde bude pôsobiť od novej sezóny.

"Je to jedna z možností, ale tiež Real Madrid a Atlético. Rozdáme si to s každým súperom, ktorý sa nám postaví do cesty," dodal diplomaticky Guardiola.

Proti Bayernu nemala Benfica čo stratiť, v dvojzápase s favoritom však obstála so cťou. Tréner Rui Vitoria pred odvetou cítil šancu na postup.

"Chceli sme vyhrať. Nepodarilo sa nám to, napriek tomu nám tento zápas ukázal pozitíva. Hrali sme proti jednému z najlepších mužstiev na svete vyrovnanú partiu, bojovali sme do poslednej minúty a stále verili našej futbalovej filozofii," vravel Vitoria.

Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer dostáva jeden z gólov na ihrisku Benficy Lisabon.
Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer dostáva jeden z gólov na ihrisku Benficy Lisabon. (Autor: SITA/AP)

"Som smutný z vypadnutia, ale súčasne hrdý na hráčov. Ich výkon ocenili aj fanúšikovia neutíchajúcim potleskom. To hovorí za všetko. Do Mníchova ich prišlo päťtisíc, dnes nás hnal vpred plný štadión. Ďakujeme im za ohromnú podporu."

Benficu čaká teraz tuhý boj o titul v domácej súťaži, ktorú vedie s dvojbodovým náskokom pred mestským rivalom Sportingom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Nezastavíme sa, vraví po postupe tréner Bayernu Guardiola