Atlético vyradilo obhajcu z Barcelony, Bayern postúpil cez Benficu

Lionel Messi z Barcelony (v strede) v súboji o loptu s hráčmi Atletica Koke Resurreccionom (vľavo) a Saulom Ninguezom (vpravo).
Lionel Messi z Barcelony (v strede) v súboji o loptu s hráčmi Atletica Koke Resurreccionom (vľavo) a Saulom Ninguezom (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. apr 2016 o 20:45

V Barcelone a Lisabone sa hrajú odvetné zápasy štvrťfinálovej fázy Ligy majstrov.

Liga majstrov 2015/2016 - odvety štvrťfinále:

Atletico Madrid - FC Barcelona 2:0 (1:0)

Góly: 36. a 88. Griezmann (druhý z pok. kopu), ŽK: 69. Gabi, 85. Godín, 90. A. Correa, 90.+ Koke - 70. L. Suárez, 76. Neymar, 87. Iniesta, 90.+ A. Turan, rozhodoval: Nicola Rizzoli (Tal.)

Atlético: J. Oblak - Juanfran, Godín, Lucas Hernández, Filipe Luís - A. Fernández, Gabi - Koke, Ňíguez - Carrasco, Griezmann

Barcelona: Ter Stegen - Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, L. Suárez, Neymar

/prvý zápas 1:2, do semifinále postúpilo Atlético Madrid/

Benfica Lisabon - Bayern Mníchov 2:2 (1:1)

Góly: 27. R. Jiménez, 76. Talisca - 38. Arturo Vidal, 52. Th. Müller, ŽK: 70. Carcela-González, 90.+ A. Almeida - 74. J. Martínez, rozhodoval: Björn Kuipers (Hol.)

Benfica: Ederson - A. Almeida, Nilsson Lindelöf, Jardel, Eliseu - Fejsa, Renato Sanches - Salvio, Pizzi, Carcela-González - R. Jiménez

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, J. Martínez, Alaba - Arturo Vidal, Xabi Alonso, Thiago Álcantara - Douglas Costa, Th. Müller, Ribéry

/prvý zápas 0:1, do semifinále postúpil Bayern Mníchov/

BRATISLAVA. Futbalisti FC Barcelona neobhája titul v tohtoročnej edícii Ligy majstrov. Po víťazstve 2:1 doma prehrali v štvrťfinálovej odvete na pôde Atletica Madrid 0:2 a zopakovali scenár spred dvoch rokov, keď v tej istej fáze stroskotali na rovnakom súperovi.

Kvarteto najlepších európskych tímov s Manchestrom City a madridskou dvojicou Real, Atletico skompletizoval v stredu Bayern Mníchov, ktorý po výsledkoch 1:0, 2:2 vyradil Benficu Lisabon.

ONLINE PRENOS: Atlético - Barcelona

II. polčas

Koniec zápasu! Atlético dokázalo otočiť nepriaznivý stav z prvého zápasu a po víťazstve 2:0 postupuje do semifinále Ligy majstrov!

87. min - Atlético strieľa druhý gól! Luis trafil ruku Iniestu a rozhodca nariadil pokutový kop. Ter Stegen síce uhádol správnu stranu, ale lopta z kopačky Griezmanna nakoniec skončila za jeho chrbtom.

84. min - Oblak ukázal, že je dôležitým hráčom Atlética. Najprv sa vyznamenal pri priamom kope Messiho, potom zmaril šancu aj Suárezovi..

67. min - Suárez sa dostal do dobrej šance, ale v pokutovom územi trafil len do domáceho brankára.

61. min - Alba odcentoval do šestnástky Atlética, no lopta sa v poslednej chvíli odvrátila od domáceho obrancu.

53. min - Atlético mohlo vyhrávať už o dva góly. Niguezova hlavička však skončila len brvne.

46. min - Začal sa druhý polčas.

I. polčas

45. min - Skončil sa prvý polčas. Atlético vyhráva 1:0.

38. min - Niguez našiel pekným centrom Griezmanna, ktorý hlavou poslal loptu k pravej žŕdke a otvoril skóre.

33. min - Godin fauloval blízko vlastnej šestnástky a rozhodca nariadil priamy kop. Messiho strela však letela ponad bránku.

23. min - Obraz hry sa v úvodných minútach nemení. Barcelončania hrajú aktívne, snažia sa prejsť cez obranu Atlética. K väčšej šanci sa však stále nedostali.

14. min - Barcelona kontroluje hru, má dominanciu v držaní lopty (75:25), no cez pevnú defenzívu Atlética sa zatiaľ nedostala.

7. min - Prvý strelecký pokus v zápase. Griezmann však mieril len do stredu brány, kde bol pripravený ter Stegen.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - Môže to byť vplyv daňového škandálu. Lionel Messi nedal gól už viac ako štyri zápasy, sedem zápasov si nepripísal ani asistenciu.

Teraz má Messi šancu dokázať, že nemá krízu.

Pred zápasom - Tréner Louis Enrique vyhral od svojho nástupu do Barcelony proti Atléticu všetkých sedem stretnutí. Menší klub z Madridu má zrejme najlepšie organizovanú defenzívu na svete.

„Sme si istí, že štadión bude hučať a že to bude skvelá noc. Verím, že aj s dobrým výsledkom a že sa nám to doma podarí otočiť,“ vyhlásil stredopoliar Atlética Koke.

Pred zápasom - Najprv skóroval, potom ho rozhodca po druhej žltej karte vylúčil. Fernando Torres nepomôže Atlético vo štvrťfinálovej odvete.

"Je to jeden z najhorších dní v mojej futbalovej kariére. Cítim sa zodpovedný za to, že náš tím nezvíťazil, nech sa tím v štichu. Som si istý, že ak by sme hrali jedenásti, vyvíjalo by sa to úplne odlišne," tvrdil Torres.

Barcelona početnú výhodu využila a vďaka dvom gólom Suáreza zvíťazila 2:1.

ONLINE PRENOS: Benfica - Bayern

II. polčas

Koniec zápasu! Benfice sa nepodarilo streliť tretí gól, a tak do semifinále postupuje Bayern Mníchov!

76. min - Vyrovnané! Talisca skvele zahral priamy kop, prestrelil múr aj brankára Neuera.

72. min - Vidal je pri chuti, dostal sa do skvelej šance. Po Müllerovej prihrávke poslal loptu na Edersona, ktorému prešla pomedzi nohy a len tesne minula ľavú žŕdku.

68. min - Müller strelil gól, no teší sa zbytočne. Rozhodcovia odpísali ofsajd.

63. min - Benfica zahrávala priamy kop, Guedesova prudká strela však skončila len nad bránkou.

52. min - Hostia začali druhý polčas skvele. Martinez poslal hlavou loptu ponad domácich obrancov k Müllerovi, ktorý a nemýlil a prekonal Edersona - 1:2.

46. min - Začal sa druhý polčas.

I. polčas

45. min - Skončil sa prvý polčas. Stav je nerozhodný 1:1.

37. min - A je vyrovnané! Vidal, ktorý skóroval aj v prvom zápase, sa dostal k odrazenej strele a ľavačkou poslal loptu do bránky.

27. min - Výborná akcia domácich. Eliseu poslal center do šestnástky, kde sa Raul Jimenez presadil cez dvoch brániacich obrancov a hlavou prekonal Neuera.

19. min - Lahm našiel prihrávkou Müllera v pokutovom území, no skúsený útočník mieril v dobrej šanci mimo priestoru bránky.

15. min - Bayern potvrdzuje, že prišiel do Portugalska zvíťaziť. Domácich totiž nepúšťa takmer vôbec k lopte. . Obranca zatiaľ odoláva.

7. min - Hráči Bayernu majú častejšie loptu na kopačkách ako súper, no Ederson zatiaľ nepredviedol väčší zákrok.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - V minulotýždňovom zápase padol len jeden gól. V druhej minúte ho strelil Arturo Vidal, vďaka tomu je bližšie k semifinálovej účasti nemecký šampión Bayern Mníchov.

Pred zápasom - Bayern bol v prvom dueli lepší v držaní lopty (64:36) aj v počte striel na bránu (5:1).

Pred zápasom - V odvete nemôže Bayern počítať s Arjenom Robbenom, ktorý laboruje so zranením priťahovača.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Atlético vyradilo obhajcu z Barcelony, Bayern postúpil cez Benficu