Prehra s Miami ich vyšla draho. Patriots niečo podobné nezažili desať rokov

Mike Gesicki (vľavo) z Miami Dolphins skóruje v zápase proti New England Patriots.
Mike Gesicki (vľavo) z Miami Dolphins skóruje v zápase proti New England Patriots. (Autor: Elise Amendola SITA/AP)
SITA|30. dec 2019 o 13:24

V úvodnom kole play off zahrajú proti Tennessee Titans.

BRATISLAVA. New England Patriots je jednoznačne najúspešnejším tímom zámorskej NFL ostatnej dekády. Tím okolo Toma Bradyho si počas nej päťkrát zahral o Super Bowl a v troch prípadoch bol úspešný.

Sezónu 2019/2020 začal obhajca trofeje Vinca Lombardiho sériou ôsmich výhier po sebe, ale záverečná šokujúca prehra s Miami Dolphins 24:27 rozhodla o tom, že Patriots budú musieť prvýkrát za ostatných desať rokov hrať už prvé kolo play off.

Mužstvo pod taktovkou legendárneho Billa Belichicka v predošlých desiatich sezónach zakaždým skončilo v Americkej konferencii na pozíciach, ktoré mu zaručili priamy postup do konferenčného semifinále.

V tomto ročníku si išlo za druhým miestom, ale spomenutá prehra ho odsunula až na tretiu priečku za hráčov Kansasu City. V tzv. wild card kole sa Patroits predtým naposledy predstavili v sezóne 2009/2010 a Baltimoru vtedy podľahli 13:44.

Nehrali sme tak, ako sme schopní a napokon nás to stálo postup. Spravili sme príliš veľa hlúpych chýb. Bola veľká šanca, aby sme budúci týždeň nehrali, ale nevyužili sme ju.


Tom Brady

"Nehrali sme tak, ako sme schopní a napokon nás to stálo postup. Spravili sme príliš veľa hlúpych chýb. Bola veľká šanca, aby sme budúci týždeň nehrali, ale nevyužili sme ju," povedal 42-ročný quarterback Tom Brady, ktorého cituje web BBC.

Patriots v súboji proti Miami ešte v záverečnej minúte viedli štvorbodovým rozdielom, ale 24 sekúnd pred koncom dosiahol touchdown hosťujúci Mike Gesicki.

Patriots si v úvodnom kole play off zahrajú proti Tennessee Titans a v prípade úspešného výsledku ich v konferenčnom semifinále čaká Kansas City.

Okrem neho majú v prvom kole vyraďovacej časti voľný žreb aj hráči Green Bay Packers, San Francisca 49ers a tiež Baltimoru Ravens, ktorí sa stali víťazmi základnej časti. Mužstvo okolo horúceho kandidáta na cenu MVP Lamara Jacksona dosiahlo v 16 zápasoch až štrnásť triumfov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Prehra s Miami ich vyšla draho. Patriots niečo podobné nezažili desať rokov