Splácate sám seba? Talent storočia baví svet, vulgárne sa preriekol

Kai Havertz (vpravo) v zápase Manchester City - Chelsea FC vo finále Ligy majstrov.
Kai Havertz (vpravo) v zápase Manchester City - Chelsea FC vo finále Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|30. máj 2021 o 02:13

Ligu majstrov rozhodol najdrahší hráč v dejinách.

BRATISLAVA. Syn právničky a policajta lámal rekordy. Pred sezónou ho Chelsea kúpila z Bayeru Leverkusen za 89 miliónov libier, čo je v prepočte takmer 104 miliónov eur. 

Dvadsaťjedenročný Kai Havertz sa stal najdrahším hráčom v dejinách Chelsea. Ani žiadny iný nemecký futbalista nestál toľko peňazí.

Chelsea je novým vládcom európskeho futbalu. V sobotňajšom finále Ligy majstrov zdolala Manchester City 1:0. A jediný gól strelil práve Havertz.

Na hranici ofsajdu prebral loptu a preskočil brankára City. Spravil to extrémne rýchlo.

(Zdroj: SofaScore, Autor: SofaScore)

Prvý gól v Lige majstrov

Po zápase pobavil jeho rozhovor pre televíznu stanicu BT Sport.

Reportér Des Kelly sa ho spýtal, či má pocit, že už splatil časť svojej rekordnej prestupovej sumy. A Havertz reagoval:

„Úprimne povedané. Se....na to. Vyhrali sme f...ing Ligu majstrov,“ použil vulgárny výraz počas priameho prenosu.

Okamžite ho objal chichotajúci sa spoluhráč a kapitán Cesar Azpilicueta a reportér sa ospravedlňoval za šťavnaté slová. Nemec strelil vôbec svoj prvý gól v Lige majstrov.

„Neuveriteľný tím, zaslúžili sme si to. Čakal som dlho na gól. Chcem sa poďakovať svojej rodine, rodičom, bratovi, starým rodičom,“ pokračoval Havertz.

V Bundeslige debutoval, keď mal 17 rokov a 126 dní. Nepotreboval čas na aklimatizáciu, ihneď sa stal oporou Leverkusenu.

„Je to talent storočia. V najbližších desiatich rokoch bude najlepším nemeckým hráčom,“ myslí si legendárny útočník a dnes športový riaditeľ Leverkusenu Rudi Völler.

Bežal ako blázon

„Talentovanejšieho hráča som nikdy nevidel. Ostatní sa od neho učia, aj keď patrí medzi najmladších,“ opísal ho nedávno bývalý spoluhráč z Leverkusenu a rodák z Bratislavy Lukáš Hradecký.

Havertz sa po príchode do Chelsea spočiatku trápil, hľadal sa. Po nástupe trénera Thomasa Tuchela, ktorý počas uplynulej sezóny nahradil Franka Lamparda, sa však začal zlepšovať.

Azpilicueta na adresu Havertza vyhlásil: „Zaslúži si to. Je superhviezda. Dal nám Ligu majstrov. Bežal ako blázon.“

Chelsea však najviac oslavuje iného hrdinu. Aj vo finále vynikol drobný stredopoliar N'Golo Kanté. Bol vyhlásený za muža zápasu

Kanté je jedinečný v tom, aký je užitočný. Je síce často na prvý pohľad nevýrazný svojím prejavom, ale je nenahraditeľný.

Kanté je motor v najvyšších otáčkach

Meria iba 169 centimetrov, váži 68 kilogramov.

„Nemyslím si, že pre váš tím existuje na svete dôležitejší hráč ako Kanté. Vedie tento tím. Bol to neuveriteľný výkon. Všetci títo hráči sú odteraz hrdinami,“ vravel bývalý hráč Chelsea Joe Cole.

Kanté je motor fungujúci neustále v najvyšších otáčkach, pľúca mužstva. Nikto neprerušil toľko útokov a nerozbil toľko akcií súpera. Nepodstúpil a nevyhral väčší počet súbojov.

"Kanté hrá za dvoch mužov. Vyzerá o päť rokov mladší. Nie je možné ho obísť," doplnil Cole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Splácate sám seba? Talent storočia baví svet, vulgárne sa preriekol