Snookrový šampionát bude s divákmi. Na finále chcú zaplniť celé hľadisko

Judd Trump vyhral MS v snookri 2019 ešte pred plným publikom.
Judd Trump vyhral MS v snookri 2019 ešte pred plným publikom. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|7. apr 2021 o 23:46

Hráčom chýbalo vzrušenie, vraví Hearn.

LONDÝN. Finále majstrovstiev sveta v snookri by sa malo uskutočniť s divákmi v hľadisku ako prvé halové podujatie vo Veľkej Británii v tomto roku.

Finále sa odohrá v dňoch 2. a 3. mája a predstavitelia Medzinárodnej federácie snookru veria, že divadlo Crucible v Sheffielde bude doplna zaplnene. Diváci však budú musieť mať na tvári rúška.

Môžu zaplniť väčšinu divadla

Šampionát je súčasťou pilotného projektu britskej vlády, ktorého cieľom je postupný návrat divákov na podujatia.

Návštevníci MS sa musia pred aj po turnaji niekoľkokrát testovať na koronavírus. V priebehu podujatia ich bude na tribúnach postupne pribúdať.

Počas 1. kola (17.-21. apríla) by sa mala kapacita hľadiska zaplniť na 33, v druhom na 50 a vo štvrťfinále a semifinále na 75 percent. Informovala agentúra dpa.

Pôvodne sa hovorilo, že denne by sa v priestoroch divadla mohlo vystriedať tisíc ľudí. Napríklad na semifinálový zápas FA Cupu bude môcť prísť 4000 divákov. Futbalový štadióne Wembley má kapacitu 90-tisíc miest.

Cieľom skúšobných podujatí bude zistiť, ako testovanie pred účasťou na podujatí či vetranie dokážu zaistiť bezpečný návrat divákov na masové akcie či do uzavretých priestorov.

Hearn: Hráčom chýbalo vzrušenie

Výberu snookrového šampionátu medzi skúšobné podujatia sa potešil aj šéf World Snooker Tour Barry Hearn.

"Sme radi, že sme súčasťou tohto programu, ktorý pomôže všetkým priblížiť cestu späť do normálneho života. Nejde len o snooker, ale aj o udalosti v interiéroch, takže pomôže aj divadlám, koncertom a iným sféram zábavného priemyslu. Sme hrdí na to, že nás vybrali," povedal Hearn pre wst.tv.

"Vybrali nás vďaka našej príkladnej organizácii snookrových turnajov za posledný rok. Stanovili sme štandard v športovom svete. Našim popredným hráčom chýbalo vzrušenie z publika plného fanúšikov," dodal Hearn.

Väčšina snookrových turnajov v sezóne sa odohrala v Mashall Arena v anglickom meste Milton Keynes, kde organizátori vytvorili hráčom ideálne podmienky pre život v bubline.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Snookrový šampionát bude s divákmi. Na finále chcú zaplniť celé hľadisko