Federerova raketa pomôže deťom, v Bratislave sa uskutoční ATP challenger

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: SITA)
Miloslav Šebela|11. jún 2019 o 17:10

Súčasťou podujatia bude aj exhibičný zápas legiend.

BRATISLAVA. Príležitostí vidieť hrať naživo Martina Kližana, Jozefa Kovalíka či Andreja Martina je málo.

A vidieť s raketou na kurte Miloslava Mečířa či Mariána Vajdu, trénera Novaka Djokoviča, to je už rarita.

Na budúci týždeň na to budú mať tenisoví priaznivci príležitosť. Slovenská špička sa predstaví na turnaji ATP Challenger Tour Bratislava Open s dotáciou 69-tisíc eur (17. – 23. júna). Súčasťou turnaja bude aj exhibičný zápas legiend.

Mečíř: Podobný turnaj tu chýbal

Najväčší mužský antukový turnaj na Slovensku sa v minulosti konal v Košiciach a v Poprade. V Bratislave bude premiérovo.

Možno na jeden ročník by sa to podarilo pozbierať, ale bolo by to treba zabezpečiť dlhodobo, aby sa to neskončilo blamážou. Musíme robiť to, na čo si trúfame a čo je reálne. Získať dnes partnerov na viac ako dva roky je náročné.


Miloslav Mečíř

„Momentálne je nereálne zabezpečiť turnaj na takejto úrovni v inom meste ako v Bratislave, pretože nikde inde nie sú také podmienky a zázemie. Boli sme k tomu blízko v Poprade, ale nepodarilo sa nám to dotiahnuť,“ vysvetlil technický riaditeľ Branislav Stankovič, prečo sa turnaj presunul.

„Veľmi ma teší, že sa turnaj uskutoční na kurtoch Slovana. Chceli by sme tým nadviazať na tradíciu medzinárodných majstrovstiev Československa, ktoré sa tu v minulosti konali. Podobný turnaj u nás chýbal,“ vravel riaditeľ turnaja Miloslav Mečíř.

Hlavným favoritom aj ťahákom pre divákov bude Martin Kližan (55. v rebríčku ATP). Spolu s ním sa na turnaji predstaví takmer celá slovenská špička.

„Kližan je pre divákov veľkou atrakciou, ale nastúpi aj vlaňajší víťaz Jozef Kovalík. O záujme svedčí aj štart prakticky kompletného daviscupového tímu. Turnaj sľubuje veľmi kvalitné zápasy,“ verí Mečíř.

Na turnaj ATP nie sú financie

Na Slovensku sa konajú len turnaje nižších úrovní challenger a futures. Usporiadať turnaj na okruhu ATP alebo WTA je podľa Stankoviča nereálne.

„Vyžaduje si to oveľa viac peňazí. Rozpočet takého podujatia sa už blíži k miliónu. Bolo by to krásne, ale som v tomto trochu skeptický,“ vravel Stankovič.

Rozpočet bratislavského turnaja je 250-tisíc eur.

„Problém by bolo už získať termín v prehustenom turnajovom kalendári. Druhá vec sú financie. Možno na jeden ročník by sa podarili pozbierať, ale bolo by potrebné zabezpečiť ich dlhodobo, aby sa to neskončilo blamážou. Musíme robiť to, na čo si trúfame a čo je reálne. Získať dnes partnerov na viac ako dva roky je náročné,“ doplnil ho Mečíř.

Federerova raketa pomôže deťom

Turnaj sa uskutoční na kurtoch TK Slovan Bratislava. Okolo hlavného kurtu budú tribúny pre 600 divákov. Vstup je voľný.

Turnaj má viacero sprievodných podujatí – 12. a 13. júna si môžu tenis vyskúšať deti pod vedením trénerov v nákupnom centre Eurovea.

V nedeľu 23. júna sa pred finálovým zápasom uskutoční exhibícia v miešanej štvorhre, v ktorej nastúpia Vajda, Mečíř, Radka Zrubáková a Karina Cíleková-Habšudová.

Okrem toho sa v rámci galavečera pred turnajom bude dražiť raketa Rogera Federera. Výťažok z aukcie venujú organizátori na detský tenis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federerova raketa pomôže deťom, v Bratislave sa uskutoční ATP challenger