Murray pripustil, že obnoví spoluprácu s Lendlom

(Autor: Twitter)
SITA|12. máj 2016 o 12:04

Ivan Lendl viedol Andyho Murrayho od decembra 2011 do marca 2014.

RÍM. Britský tenista Andy Murray po pondelňajšom ukončení spolupráce s francúzskou trénerkou Amélie Mauresmovou, ktorá ho viedla dva roky, nevylúčil obnovenie kooperácie s Čechom s americkým zázemím Ivanom Lendlom.

"Takáto možnosť určite prichádza do úvahy. Pod jeho vedením som mal fantastické výsledky," povedal Murray pre BBC.

"Myslím si, že obaja sme si to užívali dostatočne na to, aby sme sa takouto alternatívou aspoň zaoberali. Nie som si istý, či by to mohlo fungovať, ale v žiadnom prípade sa nebránim takémuto riešeniu," dodal.

Vyhlásil tiež, že túto personálnu záležitosť by rád dotiahol do týždňa až dvoch.

Ivan Lendl viedol Murrayho od decembra 2011 do marca 2014.

"Nemám rád, keď sa musím zaoberať slovkom 'ak'," odpovedal Lendl na otázku, či si aj on vie predstaviť obnovenie kooperácie.

BBC pripomenula, že niekdajší líder renkingu Lendl má čiastočný úväzok u Tenisovej asociácie Spojených štátov amerických (USTA) na dohľad nad juniormi. Zároveň je napospol známy jeho odmietavý postoj k až 25 týždňom cestovania ročne, čo by Murray zrejme preferoval. Lendla počas ostatného roka a pol oslovili napríklad krajan Tomáš Berdych a Bulhar Grigor Dimitrov.

Záujem o spoluprácu s Ivanom Lendlom mali aj Tomáš Berdych či Grigor Dimitrov.
Záujem o spoluprácu s Ivanom Lendlom mali aj Tomáš Berdych či Grigor Dimitrov. (Autor: SITA/AP)

Tretí muž svetového rebríčka Murray spolupracoval s momentálne 56-ročným Lendlom od 31. decembra 2011 do 19. marca 2014.

Počas tohto obdobia dosiahol všetky svoje dosiaľ najcennejšie individuálne úspechy (OH 2012, US Open 2012, Wimbledon 2013).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray pripustil, že obnoví spoluprácu s Lendlom