Po výhre v prvom zápase chcú zvíťaziť aj doma. Žiline chýbajú traja hráči

Pavol Staňo.
Pavol Staňo. (Autor: SITA - Milo Fabian)
TASR|11. aug 2021 o 18:18

Tobol Kostanaj musí na Slovensku doháňať jednogólové manko.

ŽILINA. Žiadne podcenenie či spoliehanie sa na výborný výsledok z prvého zápasu v Kazachstane. Futbalisti MŠK Žiliny plánujú do domácej štvrtkovej odvety 3. predkola Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 nastúpiť tak, akoby doháňali stratu a nie bránili výhru 1:0 proti Tobolu Kostanaj.

Tréner Pavol Staňo na predzápasovej tlačovej konferencii avizoval, že očakáva náročný duel a že jeho zverenci budú hrať na víťazstvo.

"Vieme, že ten zápas bude ťažký. Bude ťažký po mentálnej stránke," povedal pre médiá deň pred zápasom.

Hráči sú plne pripravení

Žilina je po prvom zápase miernym favoritom na postup, doma jej stačí aj remíza.

"Výsledok máme priaznivý, do Kazachstanu sme išli s tým, aby sme mali v tomto dvojzápase o čo hrať, a to sa splnilo. Nebudeme sa ale spoliehať, že sme tam vyhrali. Budeme chcieť hrať svoju hru, a to je naša cesta, od nej nechceme odstúpiť. Budeme hrať na víťazstvo aj v odvete.

Chlapcom veríme, sú pripravení po všetkých stránkach. Stať sa môže všeličo, ale ideme so zdravým sebavedomím a aj veľkou pokorou. Urobíme všetko, aby sme postúpili," povedal Staňo.

Žilina pred týždňom na neutrálnej umelej tráve v Astana Arene v Nur-Sultane vyhrala gólom po ďalekonosnej strele Miroslava Gona z 27. minúty. Staňo si síce uvedomuje, že výsledok prvého duelu je dôležitý, zároveň môže byť zradný.

"Výsledok prvého duelu nám dáva pocit, že máme na to, aby sme išli ďalej. Na druhej strane je to zradné. Verím, že nič nepodceníme, aby sa nestalo nešťastie. Pôjdeme disciplinovaní a dobre nastavení. Ak budú lepší, s tým nič neurobíme, ale my budeme šliapať, ako by sme prvý zápas prehrali."

Novopečený otec hrať nebude

Stav kádra je stabilizovaný, oproti istým absenciám zasa pribudli viacerí hráči, ktorí budú k dispozícii. "Niektorí chlapci sa vrátili, výber bude väčší. Máme ešte menšie otázniky, ale to vyriešime," povedal Staňo, ktorý nemôže počítať s tromi hráčmi.

Okrem aktuálne najlepšieho strelca Fortuna ligy Timoteja Jambora to nebude stále ani Jakub Paur, ktorému sa v pondelok narodil syn.

"Jakub Paur určite nebude na zápas pripravený. Ani Iľko a Jambor. Nie je to zlé. V zostave máme jasno," uviedol tréner, ktorý sa teší aj na divákov. Tí na štadióne pod Dubňom môžu v aktuálnej pandemickej situácii naplniť polovicu kapacity.

"Tešíme sa na divákov, dúfame, že budú naozaj našim dvanástym hráčom. Budeme ich potrebovať. Futbal sa hrá pre nich a budeme sa snažiť ich potešiť výkonom. Keď už tu budú, nech ich je počuť," zaželal si.

Žilinčania sa v prípade postupu stretnú v play off Európskej konferenčnej ligy so zdolaným z dvojzápasu 3. predkola Európskej ligy medzi FK Jablonec a Celticom Glasgow. Európsky šampión z roku 1967 v prvom súboji vyhral na severe Čiech 4:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Po výhre v prvom zápase chcú zvíťaziť aj doma. Žiline chýbajú traja hráči