Žilina vyhrala po bombe, ktorá pálila prsty. Obludná chyba, píšu médiá

Futbalisti MŠK Žilina.
Futbalisti MŠK Žilina. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|5. aug 2021 o 22:03

Žilina zdolala kazašský Tobol Kostanay 1:0.

ŽILINA. Tobol Kostanay privítal súpera zo Slovenska vyše osemsto kilometrov od domova. Jeho stánok totiž nespĺňa parametre UEFA pre túto časť súťaže.

Hralo sa na umelej tráve v Astana Arene v Nursultane s kapacitou tridsaťtisíc fanúšikov. Na štadióne však nebol nikto. Pre prísne protipandemické opatrenia, ktoré v Kazachstane vládnu.

Médiá: Tobol si dal vlastný gól

Tobol viac než mesiac nehral súťažný zápas. Najvyššia kazašská liga sa hrá systémom jar – jeseň, má letnú prestávku a pokračovať bude až v septembri.

Toto všetko hralo do kariet futbalistom MŠK Žilina a prejavilo sa to aj vo výsledku. Zverenci trénera Pavla Staňa v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy UEFA vyhrali v strednej Ázii najtesnejším rozdielom 1:0.

„Tobol nečakane prehral so slovenskou Žilinou, keď nenadviazal na výkon s Hajdukom Split,“ píšu kazašské médiá.

Jediný gól zápasu strelil 20-ročný mladík Miroslav Gono, ktorý bombou spoza šestnástky zaskočil skúseného štyridsiatnika Aleksandra Mokina.

Vyzeralo to, akoby Mokin išiel namiesto vyrážania loptu chytiť a prekĺzla mu pomedzi prsty. „Obludná chyba brankára. Tobol si strelil vlastný gól,“ píše ru.sputnik.kz

Záchranca Jakub Kiwior

Domáci ku koncu zvýšili svoju aktivitu a v poslednej minúte mohli vyrovnať. Loptu smerujúcu do bránky však na bránkovej čiare vykopol Jakub Kiwior.

„Priznám sa, že som to ani nevidel. Dal som tam len nohu, takisto by tomu zabránil aj niekto iný. Teším sa, že som pomohol chalanom, ale dnes sme makali ako tím spolu v defenzíve aj ofenzíve. Výhra je tou najkrajšou odmenou,“ povedal pre oficiálny web MŠK Žilina Kiwior.

Žilinský obranca bol jedným z ústredných mužov pevnej defenzívy, ktorá neinkasovala napriek stupňujúcemu sa tlaku Tobolu.

Som rád, že sme dosiahli výborný výsledok a do domácej odvety ideme s jednogólovým náskokom. Musí nás to motivovať do ešte tvrdšej roboty, určite sa nemôžeme uspokojiť.

Z čistého konta som najšťastnejší, organizačne sa v defenzíve posúvame a verím, že to tak bude pokračovať aj v ďalších zápasoch,“ dodal.

Staňo: Ťažký zápas

Odveta sa hrá o týždeň vo štvrtok 12. augusta od 18:45 h v Žiline. V prípade postupu si Žilinčania v play-off o skupinu zahrajú proti neúspešnému z dvojice 3. predkola Európskej ligy UEFA FK Jablonec - Celtic FC.

„Veľmi ťažký zápas, ktorý sme však zvládli. Dostali sme sa na loptu, hrali svoju hru. Prvý polčas bol pretaktizovaný, hrali sme do plných.

Po góle sa to otvorilo, Tobol začal viac útočiť, čím sa nám otváral priestor, škoda protiútokov, keď nám zlyhala pri kontrách finálna časť.

Na druhej strane, vážime si výhru, pretože na konci zápasu mal súper veľkú šancu na vyrovnanie. Každopádne je za nami iba polčas, eufóriu treba krotiť. V domácej odvete verím, že fanúšikovia spravia opäť atmosféru, ktorá nás poženie za postupom,“ uzavrel pre klubový web tréner Žiliny Pavol Staňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Žilina vyhrala po bombe, ktorá pálila prsty. Obludná chyba, píšu médiá