Mužská kombinácia má prekvapujúceho lídra, favoritom však zostáva Pinturault

Kanadský lyžiar James Crawford.
Kanadský lyžiar James Crawford. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. feb 2021 o 13:30

Slovák Martin Bendik prvé kolo nedokončil.

MS v zjazdovom lyžovaní 

Alpská kombinácia mužov - 1. kolo (super-G)

1.

James Crawford

Kanada

1:19,95 min

2.

Alexis Pinturault

Francúzsko

+0,08 s

3.

Vincent Kriechmayr

Rakúsko

+0,30 s

4.

Matthias Mayer

Rakúsko

+0,32 s

5.

Marco Schwarz

Rakúsko

+0,40 s

6.

Loic Meillard

Švajčiarsko

+0.43 s


Martin Bendik

Slovensko

nedokončil

CORTINE D'AMPEZZO. Kanadský lyžiar James Crawford sa po super-G prekvapujúco usadil na čele alpskej kombinácie na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo.

Hlavný favorit pondelňajšej súťaže všestrannosti Alexis Pinturault z Francúzska však za ním zaostával iba o osem stotín sekundy. Tretie miesto si vybojoval Rakúšan Vincent Kriechmayr s odstupom 0,30 s.

Slovenský reprezentant Martin Bendik prvú časť nedokončil.

Aj muži išli super-G do kombinácie na zjazdovke Olympia delle Tofane a na rovnako postavenej trati ako ženy. Podložka bola v dobrom stave a organizátori ju v krátkej prestávke nemuseli upravovať.

Dvadsaťdeväťročný Pinturault vyhral osem z predchádzajúcich dvanástich kombinácií Svetového pohára a na MS obhajuje zlato spred dvoch rokov.

V Cortine už získal bronz v špeciálnej súťaži superobrovského slalomu. Tá sa síce išla na zjazdovke Vertigine, ale sedela mu aj druhá trať. Prešiel ju bezchybne a ako špičkový slalomár smeruje za obhajobou titulu.

Kriechmayr je na tomto šampionáte dvojnásobný zlatý medailista zo zjazdu i super-G a svoju silnejšiu disciplínu absolvoval v prvej časti.

Na tú slalomovú sa môžu viac tešiť jeho krajania, štvrtý Matthias Mayer (+0,32) vyhral kombináciu SP vlani v januári, no najmä elitný slalomár Marco Schwarz. Ten za Crawfordom zaostal o 40 stotín a skončil piaty.

Zaujímavosťou je, že Crawford nedokončil kombináciu ani pri jednom z troch štartov vo Svetovom pohári a na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu v nej obsadil dvadsiate miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Mužská kombinácia má prekvapujúceho lídra, favoritom však zostáva Pinturault