Nevyhoveli žiadosti o odklad. Vlhová bude obhajovať zlato z MS v pôvodnom termíne

Petra Vlhová počas MS v alpskom lyžovaní 2019.
Petra Vlhová počas MS v alpskom lyžovaní 2019. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. júl 2020 o 16:53

Organizátori chceli posunúť šampionát o rok.

OBERHOFEN. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) potvrdila konanie majstrovstiev sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v talianskom zimnom stredisku Cortina d´Ampezzo v pôvodnom termíne 7.- 21. februára 2021.

FIS nevyhovela žiadosti talianskych organizátorov odložiť šampionát o viac než jeden rok až na marec 2022 po skončení zimných olympijských hier v Pekingu.

Medailový komplet z MS 2019 v Aare by mala v Cortine d´Ampezzo obhajovať aj Slovenka Petra Vlhová.

Organizátori vo svojej žiadosti o odklad argumentovali tým, že región Veneto na severe Talianska bol v tomto roku silno zasiahnutý pandémiou koronavírusu.

Jedným z dôsledkov bolo aj zrušenie finálových pretekov Svetového pohára 2020/2021, ktoré mala uprostred marca hostiť práve Cortina d´Ampezzo. Generálka na svetový šampionát sa teda vôbec neuskutočnila.

Alpská lyžiarska sezóna bola vo svojom závere ochudobnená o viaceré podujatia, ktorých spoločnými menovateľmi boli nedostatok snehu a tvrdý nástup ochorenia COVID-19.

Taliani predbežne vyčíslili, že ak by sa svetový šampionáte v Cortine vôbec neuskutočnil, prinieslo by im to straty približne 30 miliónov eur.

Stredisko Cortina d´Ampezzo v srdci Dolomitov bolo už v roku 1956 hostiteľom ZOH a v roku 2026 má byť spolu s Milánom spoluorganizátorom ďalších zimných olympijských hier.

Cortina sa uchádzala o usporiadanie majstrovstiev sveta v rokoch 2013 - 2019 dovedna štyri razy, kým konečne s kandidatúrou uspela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Nevyhoveli žiadosti o odklad. Vlhová bude obhajovať zlato z MS v pôvodnom termíne