Dva roky nemohol hrať, teraz šokoval favorita. Som frustrovaný, vravel súper

Jamie Jones.
Jamie Jones. (Autor: Twitter BBC Sport Wales)
Sportnet|19. apr 2021 o 12:00

Cítil som, že som stratil všetko, opísal nepríjemné chvíle Jones.

SHEFFIELD. Pred dvoma rokmi nebolo isté, či bude pokračovať na profesionálnom okruhu. Nevedel, či je ešte schopný dosiahnuť vrcholnú úroveň.

Na aktuálnych MS v snookri sa však všetko zmenilo. Prešiel cez tri kvalifikačné kolá a teraz sa postaral o prvé veľké prekvapenie v hlavnej súťaži.

Walesan Jamie Jones vyradil svetovú osmičku a zahrá si už v druhom kole. Škót Stephen Maguire končí hneď v úvode šampionátu.

Jones v druhom hracom dni nestratil ani frejm a vyhral suverénne 10:4. Po prvom dni viedol 5:4.

Tridsaťtriročný Walesan mal v októbri 2018 pozastavenú činnosť na okruhu pre porušenie predpisov o stávkovaní. Mimo okruhu strávil takmer dva roky.

Keď si odpykal svoj trest, vrátil sa po úspešných bojoch v kvalifikácii o účasť na profesionálnom okruhu Q School. Aktuálne je na 69. mieste a posunie sa ešte vyššie.

"Som na seba hrdý," povedal Jones pre World Snooker Tour. "Cítil som, že som stratil všetko. Povedal by som každému, kto si prechádza zložitými obdobiami, je dôležité hovoriť s ľuďmi a robiť pozitívne rozhodnutia, čo som aj urobil,“ dodal.

Maguire vypadol v Sheffielde úvodnom kole už ôsmy raz za posledných 11 rokov. "Som frustrovaný. Nemyslím, že existuje slovo na to, ako som hral. Keby som to nejako vyjadril, dostal by som pokutu!" povedal Škót.

"Za celý zápas som neurobil nič. Na nasledujúce dva týždne budem musieť vypnúť televízor. Na konci som povedal Jamiemu, že je dobré, že je späť. “ dodal.

Nedarilo sa ani Johnovi Higginsovi, ktorý po prvej časti zápasu prehráva 3:4. Neil Robertson a David Gilbert boli zase suverénni a bez problémov si vybojovali postup. V úvode šampionátu stratili iba tri, resp. štyri frejmy.

MS v snookri 2021 - 1. kolo, 2. deň

Yan Bingtao (Čína-10) - Martin Gould (Ang.) 10:6

David Gilbert (Ang.-15) - Chris Wakelin (Ang.) 10:4

Stephen Maguire (Škót.-8) - Jamie Jones (Wal.) 4:10

Neil Robertson (Aus.-3) - Liang Wenbo (Čína) 10:3

John Higgins (Škót.-5) - Tian Pengfei (Čína) 3:4 prestávka

Anthony McGill (Škót.-16) - Ricky Walden (Ang.) 5:4 prestávka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Dva roky nemohol hrať, teraz šokoval favorita. Som frustrovaný, vravel súper