Rakúšania ovládli prvé kolo slalomu, Hircher je jasným lídrom

Marcel Hirscher počas pretekov Svetového pohára v Adelbodene.
Marcel Hirscher počas pretekov Svetového pohára v Adelbodene. (Autor: Marco Tacca SITA/AP)
TASR|17. feb 2019 o 12:20

Slovákom sa nedarilo.

MS v alpskom lyžovaní 2019 - Aare, Švédsko

Slalom mužov - 1. kolo:

1.Marcel HirscherRakúsko1:00.60 min
2.Alexis PinturaultFrancúzsko+0,56 s
3.Marco SchwarzRakúsko+1,22 s
4.Michael MattRakúsko+1,35 s
5.Manuel FellerRakúsko+1,38 s
6.Henrik KristoffersenNórsko+1,70 s
37.Matej FalatSlovensko+6,10 s
52.Adam ŽampaSlovensko+13,66 s

AARE. Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher exceloval v 1. kole nedeľňajšieho slalomu na majstrovstvách sveta vo švédskom Aare.

V záverečnej súťaži MS sa mu dokázal z konkurentov priblížiť iba Francúz Alexis Pinturault, ktorý zaostal 56 stotín, ostatní nabrali na obhajcu titulu vyše sekundovú stratu.

Rakúšanom celkovo vyšlo 1. kolo parádne, na treťom mieste je priebežne Marco Schwarz (+1,22), štvrtý Michael Matt (+1,35) a piaty Manuel Feller (+1,38).

Hirscher predviedol famóznu jazdu, išiel typicky dravo, navyše čisto a pri úspornej línii. Jeho nórsky rival Henrik Kristoffersen stratil na lídra Svetového pohára priepastných 1,70 sekundy.

Hirscherovmu tempu stačil iba Švajčiar Daniel Yule, ktorý na poslednom medzičase zaostával necelé tri desatiny, po chybe v spodnej časti však vypadol.

"Bola to jazda, ktorú si počas svojho života ešte niekoľkokrát pozriem. Sme však len v polčase, treba sa ešte koncentrovať, jazdiť v druhom kole uvoľnene a opäť naplno atakovať," povedal Hirscher pre ORF.

Slovák Adam Žampa so štartovým číslom 31 po veľkej chybe v hornej časti vyšiel mimo líniu, síce pokračoval v jazde, ale do cieľa prišiel s obrovskou stratou 13,66 sekundy.

Matej Falat s číslom 44 mal v cieli stratu 6,10 s a po jeho jazde bolo jasné, že v 2. kole bude prinajlepšom štartovať až po prvej tridsiatke.

"Som trocha chorý, bol som v posteli, nemal som veľmi silu. Bojoval som, čo to dalo, ale je to ťažké, keď človek nie je v stopercentnej kondícii. Cítil som sa trocha lepšie ako v 'obráku', už to asi ustupuje, ale stále to nie je ono. Škoda choroby, v slalome som si veril aj na viac. Už je posledný deň, dám zo seba všetko," uviedol Falat pre TASR v cieľových priestoroch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Rakúšania ovládli prvé kolo slalomu, Hircher je jasným lídrom