Prvý tréning sprevádzal dážď. S podmienkami sa najlepšie vyrovnal Norris

Lando Norris.
Lando Norris. (Autor: REUTERS)
REUTERS|7. jún 2024 o 21:45

Odsunul pretekárov Ferrari na ďalšie priečky.

MONTREAL. Lando Norris z McLarenu dosiahol v piatok najrýchlejší čas v mokrom a divokom prvom tréningu formuly 1 na Veľkú cenu Kanady a odsunul jazdcov Ferrari Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza.

Po ranných búrkach Norris, ktorý v tejto sezóne v Miami získal svoje prvé víťazstvo v kariére, využil osychajúce podmienky a na okruhu Gilles Villeneuve dosiahol najlepší čas 1:24,435 minúty.

Norris svojím výkonom pripravil Ferrari o perfektný štart do víkendu, pričom Sainz bol druhý najlepší pred víťazom z Monaka Leclercom.

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton, ktorý si v Montreale pripísal prvé víťazstvo v kariére, bol štvrtý najrýchlejší za Mercedes pred lídrom šampionátu Maxom Verstappenom z Red Bullu.

Približne hodinu pred tréningom sa cez Montreal prehnala prudká búrka, ktorá zmáčala ostrovný okruh a zasypávala divákov krúpami.

Tréning sa začal pod žltou vlajkou, pretože komisári pracovali na odstraňovaní stojacej vody pomocou mopov a hadíc, keďže dážď pokračoval.

Po 25-minútovom zdržaní bola boxová ulička konečne otvorená a autá mohli vyraziť na čerstvo vynovený okruh, pričom Hamilton zajazdil čas ako prvý.

Ale práve keď začalo vychádzať slnko a okruh osychal, bol tréning označený červenou vlajkou, keď sa Kuan-jü Čou zo Sauberu otrel o stenu a rozptýlil úlomky po trati.

Po obnovení tréningu jazdci využili rýchlo sa zlepšujúce podmienky a vyrazili na slikoch, keďže tréning sa skončil pod slnečnou oblohou.

Prvého tréningu sa zúčastnil austrálsky náhradník Alpine Jack Doohan, ktorý nahradil Estebana Ocona, ktorému bolo začiatkom tohto týždňa oznámené, že spoločnosť Renault s ním nepredĺži zmluvu na budúcu sezónu.

Doohan, syn päťnásobného majstra sveta v pretekoch motocyklov do 500 centimetrov kubických Micka a možný náhradník za Francúza, však nezaznamenal žiadny čas.

Ocon sa vráti do vozidla v piatkovom druhom voľnom tréningu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Prvý tréning sprevádzal dážď. S podmienkami sa najlepšie vyrovnal Norris