VIDEO: Úlomky boli všade. Perézov monopost bol na šrot, Sainz mal defekt a Ocon si zalietal

Auto Sergia Péreza.
Fotogaléria (43)
Auto Sergia Péreza. (Autor: X Off Track)
Sportnet|26. máj 2024 o 15:33

Preteky museli organizátori pozastaviť.

MONTE CARLO. Veľkú cenu Monaka formuly 1 poznačila vážna nehoda, ktorá sa udiala už niekoľko sekúnd po tom, čo zhasli červené svetlá.

Po prejazde prvou zákrutou boli do nehody zapletení traja pretekári, pričom hrôzostrašné momenty zažil najmä jazdec Red Bullu Sergio Pérez.

Ten bol pred oboma jazdcami tímu Haas, keď sa po pravej strane chcel cez neho ambiciózne dostať dánsky pretekár Kevin Magnussen. Ten však zasiahol zadné koleso Péreza, čo spôsobilo roztočenie monopostu.

Fotogaléria z Veľkej ceny Monaka 2024 (formula 1)

Úlomky z neho boli všade na trati, keďže do Péreza následne narazil aj Nico Hülkenberg. Nemec sa chcel kolízii vyhnúť, no aj jeho otočilo do protismeru.

"Kam sa pchal s tým jedným kolieskom? Po tomto sa Magnussenovi prepečie aj vražda," povedal s veľkou dávkou irónie komentátor Števo Eisele.

Automobilový pretekár Josef Král však z nehody nevinil len Dána.

"Trochu viac viny možno prisúdiť Kevinovi Magnussenovi, no Sergio Pérez mal naľavo miesto a ak by bol opatrnejší, mohol mu tam nechať priestor.

Samozrejme, opatrnejší mohol byť aj Magnussen. Bolo to nešťastné, ale nedá sa povedať, že by ho Magnussen vyložene zostrelil," skonštatoval.

VIDEO: Nehoda v úvodnom kole Veľkej ceny Monaka

Po nehode prišli na rad červené vlajky, museli sa opraviť bariéry, upratať trať a monoposty čakali trištvrte hodiny v boxoch na reštart pretekov.

Zaujímavosťou je, že nešlo o jediný incident na trati hneď v prvom kole.

Do kolízie sa ešte v prvom sektore dostali aj Oscar Piastri z McLarenu s Carlosom Sainzom. Pretekár Ferrari dostal po kontakte defekt.

Ku stretu došlo aj medzi dvomi jazdcami tímu Apline Estebanom Oconom a Pierrom Gaslym. Prvý menovaný vytlačil svojho krajana pred vjazdom do tunela a ten ho nabral na prednú časť svojho monopostu.

VIDEO: Pohľad Lanca Strolla na nehodu jazdcov tímu Alpine

Ocon si doslova zalietal a po tvrdom náraze späť na zem bol jeho monopost natoľko poškodený, že na rozdiel od Gaslyho nemohol pokračovať.

Do štartový rošt sa tak postavilo znovu len 16 monopostov, pričom jazdci si dali oveľa väčší pozor a žiaden kontakt či nehoda sa po reštarte neudiali.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»VIDEO: Úlomky boli všade. Perézov monopost bol na šrot, Sainz mal defekt a Ocon si zalietal