Bývalý Schumacherov ochrankár bol zadržaný, obvinený je z vydierania jeho rodiny

Michael Schumacher.
Michael Schumacher. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. júl 2024 o 11:16

V rukách strážcov zákona skončili za ostatné týždne tri osoby z mesta Wuppertal.

BERLÍN. Nemecké úrady zadržali tretiu osobu podozrivú z vydierania rodinu legendy motoristickej formuly 1 Michaela Schumachera.

Päťdesiatdvaročný muž skončil v rukách strážcov zákona vo štvrtok v meste Wuppertal, kde v minulosti pracoval pre Schumacherovcov ako ochrankár.

Polícia prehľadala jeho príbytok a zadržala možné dôkazy ako mobilné telefóny, pevné disku z počítačov či pamäťové karty. Tento muž mal za úlohu digitalizovať súkromné fotografie rodiny Schumacherovcov.

Dvaja muži skončili v rukách vyšetrovateľov ešte v júni, sú nimi otec a syn z Wuppertalu vo veku 53 a 30 rokov, obaja sú aktuálne v podmienke za iný trestný čin.

Podozriví údajne kontaktovali Schumacherovcov prostredníctvom zamestnancov rodiny.

Povedali im, že vlastnia dokumenty, z ktorých zverejnenia by rodina nebola nadšená. Muži mali požadovať platbu sedemcifernej sumy v eurách.

Vyhrážali sa, že ak peniaze nedostanú, zverejnia dokumenty na "darknete". Ako údajný dôkaz podozriví poslali rodine odfotenú časť dokumentov, prokuratúra neuviedla bližšie podrobnosti o ich obsahu.

Mená zadržaných osôb nemecká polícia neuviedla v súlade s pravidlami ochrany osobných údajov.

"V prípade dokázania viny im hrozí peňažný trest alebo trest odňatia slobody až na päť rokov,“ uviedol hlavný prokurátor Wolf-Tilman Baumert.

Michael Schumacher bol súčasťou seriálu majstrovstiev sveta monopostov F1 v rokoch 1991 až 2006 a 2010 až 2012.

Získal sedem majstrovských titulov (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) a zaznamenal 91 víťazstiev v jednotlivých pretekoch.

V roku 2012 ho v tíme Mercedes nahradil Brit Lewis Hamilton, ktorý sa Nemcovi vyrovnal v počte získaných titulov.

Päťdesiatpäťročný Schumacher sa na verejnosti neobjavil od decembra 2013, teda od vážnej nehody počas lyžovačky v Alpách.

Niekdajší elitný pilot F1 bol dlhší čas v kóme a ostatné roky trávi v kruhu najbližších v rodinnom sídle vo Švajčiarsku bez kontaktu s vonkajším svetom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Bývalý Schumacherov ochrankár bol zadržaný, obvinený je z vydierania jeho rodiny