Nemyslím si, že sa musím ospravedlňovať. Musíme robiť veci lepšie, hovorí Verstappen

Max Verstappen z tímu Red Bull Racing.
Fotogaléria (31)
Max Verstappen z tímu Red Bull Racing. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|21. júl 2024 o 21:29

Úradujúci majster sveta sa dostal do ostrej výmeny názorov so svojim inžinierom.

HUNGARORING. Holandský pretekár F1 Max Verstappen povedal, že Red Bull musí odviesť lepšiu prácu po tom.

Jeho nádeje na tretie víťazstvo na Veľkej cene Maďarska v rade sa skončili piatym miestom po kolízii s britským jazdcom Mercedesu Lewisom Hamiltonom.

Trojnásobný šampión má v priebežnom poradí stále pohodlný náskok 76 bodov pred Landom Norrisom z McLarenu, ktorý skončil druhý za austrálskym tímovým kolegom Oscarom Piastrim.

„Samozrejme, že nie som spokojný,“ povedal holandský jazdec pre televíziu Sky Sports.

„V deň, keď nám už chýba tempo v porovnaní s McLarenom, sa snažíte dúfať, že robíme správne veci so stratégiou, čo dnes nebol ten prípad.“

Fotogaléria z Veľkej ceny Maďarska 2024 (formula 1)

Verstappen mal ostrú rádiová výmenu názorov s jeho pretekárskym inžinierom, v ktorej nechýbali ani nadávky zo strany Holanďana.

„Nemyslím si, že sa musím ospravedlňovať. Len si myslím, že musíme odviesť lepšiu prácu. Neviem, prečo si ľudia myslia, že v rádiu nemôžete byť hrubý. Toto je šport. Ak sa to niektorým ľuďom nepáči, nech zostanú doma.“

Verstappen ďalej uviedol, že Red Bull sa už nemôže spoliehať na rýchlostnú prevahu, na rozdiel od minulého roka, keď vyhral všetky preteky okrem jedných z 22.

„Prirodzene ma to frustruje, pretože chcem, aby sa veci robili lepšie. Som však realista. Dnes sme nemohli poraziť McLareny, ale P3 bolo na dosah, ak by sme na to išli trochu lepšie,“ povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Nemyslím si, že sa musím ospravedlňovať. Musíme robiť veci lepšie, hovorí Verstappen