Rozčarovaný Hamilton označil svoj výkon za neprijateľný. Bolo to absolútne smiešne, dodal

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|31. aug 2024 o 21:44

Jeho tímový kolega George Russell sa kvalifikoval na tretej priečke, Hamilton odštartuje zo 6. miesta.

BRATISLAVA. Rozzúrený Lewis Hamilton po sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Talianska označil svoj výkon za absolútne neprijateľný.

Sedemnásobný majster sveta sa v budúcej sezóne presúva z Mercedesu do Ferrari a nahradí ho 18-ročný Talian Kimi Antonelli.

Hamilton bol najrýchlejší v druhom piatkovom aj sobotňajšom tréningu na okruhu v Monze, ako aj v druhej fáze kvalifikácie.

Uviedol, že fanúšikovia Ferrari mu už teraz prejavujú veľa lásky.

„Očakával som, že odvediem lepšiu prácu, ako som odviedol. Jednoducho som nedosiahol maximum.

V prvej a druhej zákrute som stratil jeden a pol desatiny na svoje predchádzajúce kolo v Q2 a potom som v 11. zákrute stratil ďalšiu desatinu. Z mojej strany to bolo absolútne smiešne. Úplne neprijateľné,“ povedal 39-ročný jazdec novinárom.

Hamilton, ktorý v nedeľu môže získať rekordné šieste víťazstvo v Taliansku, povedal, že jeho tempo v pretekoch je dobré, ale musí popracovať na tom, aby sa mu vrátila stará kvalifikačná forma.

Tímový kolega George Russell, ktorý sa postaví na tretie miesto za oba McLareny, v tejto sezóne zatiaľ prekonal Hamiltona v kvalifikácii pomerom 12:4.

„Som teraz veľmi pozadu. Šanca bojovať o víťazstvo v pretekoch je v nedohľadne,“ povedal Hamilton o svojich vyhliadkach.

„Myslím, že zajtra sa musím len pokúsiť čo najviac zotaviť a uvidíme, či sa mi podarí predbehnúť Ferrari a pokúsiť sa zabojovať o pódium.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Rozčarovaný Hamilton označil svoj výkon za neprijateľný. Bolo to absolútne smiešne, dodal