Dvaja piloti F1 investovali milióny do fondu, ktorému veria aj svetoví futbalisti

Carlos Sainz (vľavo) a Lando Norris.
Carlos Sainz (vľavo) a Lando Norris. (Autor: Twitter McLaren News)
SITA|5. sep 2023 o 14:17

Cieľom fondu je podpora v športe po stránke technologickej, mediálnej, fanúšikovskej či v oblasti výživy.

LISABON. Piloti prestížneho motoristického seriálu F1 Carlos Sainz (Scuderia Ferarri) a Lando Norris (McLaren F1) investovali 50 miliónov eur do fondu, ktorého cieľom je podpora v športe po stránke technologickej, mediálnej, fanúšikovskej či v oblasti výživy.

Okrem nich sú investormi fondu APEX so sídlom v portugalskom Lisabone aj viacerí futbalisti, sú medzi nimi majster Európy z roku 2016 Portugalčan Joao Mário či bývalý francúzsky reprezentačný obranca Raphael Varane.

"Už nejaký čas investujem do startupov. Cieľom je podeliť sa o svoje investičné skúsenosti s ostatnými športovcami a učiť sa od ich," uviedol Varane.

Spolu s ním do fondu investoval aj jeho spoluhráč z anglického Manchestru United dánsky stredopoliar Christian Eriksen, belgický reprezentant Jan Vertonghen z Anderlechtu Brusel či holandský bek Daley Blind zo španielskej Girony.

"Športovci nie sú len zdroj nášho kapitálu, sú to naši partneri. Do našich rozhodnutí vkladajú skutočné poznatky z ich športov," informoval výkonný riaditeľ fondu APEX António Cacorino.

Bývalí aj súčasní profišportovci financie zarobené počas hráčskej kariéry nepoužívajú iba na vlastné pôžitky, často investujú v rôznych sférach.

Niekdajšia hviezda zámorskej NFL v americkom futbale Tom Brady napríklad vložil financie do anglického druholigového futbalového klubu z Birminghamu vďaka partnerstvu s holdingovou spoločnosťou Knighthead Capital Management.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Dvaja piloti F1 investovali milióny do fondu, ktorému veria aj svetoví futbalisti