Šéf Mercedesu študuje Manchester United, aby predišiel neúspechu

Hviezda Manchestru United Cristiano Ronaldo a šéf Mercedesu Toto Wolff
Hviezda Manchestru United Cristiano Ronaldo a šéf Mercedesu Toto Wolff (Autor: SITA/AP)
Sportnet|17. aug 2022 o 10:45

Toto Wolff hovorí o tom, ako sa udržať na najvyššej úrovni.

MANCHESTER. Toto Wolff a Sir Alex Ferguson sú jedny z najúspešnejších persón vo svojich športoch. Ferguson počas svojho 26-ročného pôsobenia na Old Trafford zmenil Manchester United získal s ním 38 trofejí.

Päťdesiatročný Toto Wolff zase píše históriu F1. Pokiaľ ide o počet konštruktérskych titulov, viac ich ako šéf tímu získal iba Sir Frank Williams. Osem titulov Mercedesu v sérii je však najdlhšou šnúrou v 72-ročnej histórii F1.

Šéf Mercedesu tvrdí, že študoval Manchester United, aby presnejšie pochopil, prečo veľké tímy nedokážu udržať svoj úspech.

Podobne ako "červení diabli", Mercedes sa tento rok trápil a až na posledných veľkých cenách ukazuje známky zlepšenia. 

V snahe zmeniť súčasnú situáciu Wolff tvrdí, že sa pozrel na United, aby pochopil, prečo 20-násobní anglickí šampióni nie sú schopní bojovať o titul.

V rozhovore pre Financial Times Wolff povedal: „Študoval som, prečo ikonické tímy neboli schopné zopakovať skvelé tituly z minulosti,” povedal predtým, ako spomenul čaro United pod vedením Sira Alexa Fergusona.

„Žiadny športový tím nikdy nezískal osem po sebe idúcich titulov majstra sveta a je na to veľa dôvodov, pričom základom je človek.

Uspokojí sa. Nie je nabitý rovnakou energiou ako predtým. Možno už nie je taký ambiciózny a tam je problém,“ hovorí Toto Wolff.

V predošlej sezóne Lewisovi Hamiltonovi tesne ušiel rekordný ôsmy titul. V poslednom kole v Abú Zabí ho predstihol Max Verstappen, čomu predchádzali aj kontroverzné rozhodnutia riaditeľa pretekov Michaela Masiho.

Aj napriek tomu sa Mercedes mohol radovať z tímového úspechu v Pohári konštruktérov, keďže stabilné výkony podával aj Valtteri Bottas. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Šéf Mercedesu študuje Manchester United, aby predišiel neúspechu