Jazdí vlastnú ligu, chválil Norrisa expert. V treťom tréningu dominoval

Lando Norris.
Lando Norris. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|21. sep 2024 o 13:08

Druhý skončil George Russell z Mercedesu.

SINGAPUR. Lando Norris z McLarenu bol v sobotňajšom záverečnom tréningu na Veľkú cenu Singapuru najrýchlejší o takmer pol sekundy po tom, čo denný tréning na začiatku nakrátko zastavila veľká jašterica na trati.

Norris, ktorý bol najrýchlejší aj v piatok, je jasným favoritom nedeľňajších nočných pretekov, keď na okruhu Marina Bay zajazdil čas 1:29,646 minúty.

George Russell, ktorý v piatok havaroval so svojím Mercedesom, bol o 0,479 pomalší a tretí Oscar Piastri z McLarenu zaostal o 0,785.

"Lando je vo svojej vlastnej lige. Spôsob, akým riadi svoje auto, je neuveriteľný," povedal v televízii Sky Sports šampión z roku 2016 Nico Rosberg.

"Vyzerá tak mohutne, všetko sa blíži k dokonalosti." Norris má sedem kôl a tri šprinty pred koncom sezóny stratu 59 bodov na trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena z Red Bullu.

Verstappen, ktorý v Singapure nikdy nevyhral a vlani v tomto mestskom štáte zažil najhorší pretekársky víkend sezóny, bol štvrtý.

Ferrari Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza bolo piate a šieste, sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu bol siedmy.

Leclerc cez tímové rádio povedal, že nemal žiadnu priľnavosť, hoci podmienky na neskoršiu kvalifikáciu budú veľmi odlišné.

Williams pokračoval v silnom výkone, Alex Albon bol ôsmy a Franco Colapinto deviaty. Prvú desiatku uzavrel Fernando Alonso z Aston Martinu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Jazdí vlastnú ligu, chválil Norrisa expert. V treťom tréningu dominoval