Ferrari chce titul. Sme oveľa lepšie pripravení ako v minulosti, tvrdí šéf stajne

Ferrari má konkurencieschopnejšie auto než v predošlých sezónach.
Ferrari má konkurencieschopnejšie auto než v predošlých sezónach. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. apr 2022 o 14:59

V hodnotení Pohára konštruktérov získal tím 78 bodov z 88 možných.

BRATISLAVA. Taliansky tím Ferrari zo seriálu majstrovstiev sveta monopostov F1 patril na prvých dvoch podujatiach sezóny k dominantným. Do hodnotenia Pohára konštruktérov si pripísal až 78 bodov z 88 možných.

Šéf stajne Mattia Binotto tvrdí, že si vo Ferrari dokážu udržať konkurencieschopné auto počas celej sezóny.

V Taliansku vyhlasovali útoky na tímový titul už počas sezón 2017 a 2018, keď sa z trónu pokúsili zosadiť nemecký Mercedes, no bez výraznejšieho úspechu. Tento rok má byť iný, Ferrari to s útokom na majstrovský titul myslí vážne.

Aj samotný názov monopostu je "odsúdený" na úspech, odkazuje na 75. výročie prvého vyrobeného auta značky s čiernym koňom v strede.

"Udržať sa na takej istej konkurencieschopnej úrovni počas dlhej sezóny je výzva, ale pred touto výzvou nestojíme len my, ale všetky tímy. Je pravda, že v rokoch 2017 a 2018 sme trochu zaostali,” uznal šéf stajne z Maranella.

V roku 2022 prišla nová zmena pravidiel a nový monopost F1-75 potvrdil, že je schopný bojovať o víťazstvá. Veď Ferrari získalo v Bahrajne double a v Saudskej Arábii dve priečky na pódiu.

"Zdokonalili sme náš veterný tunel, technológie, procesy a simulácie. Dnes sme oveľa lepšie pripravení ako v minulosti na to, aby sme odviedli dobrú robotu,“ povedal Mattia.

Experti F1 tvrdia, že Ferrari má jednu z najsilnejších pohonných jednotiek a po vlaňajších úpadkoch odviedli odborníci v tejto sfére dobrú prácu.

"Vlani sme mali veľkú nevýhodu, snažili sme sa dotiahnuť a teraz sme vyrovnanejší. Kým vlani náš motor predstavoval hendikep, v tomto roku to už neplatí," zakončil Binotto.

Na čele výkonnostného rebríčka je zatiaľ Ferrari veľmi tesne pred Red Bullom a s úctyhodným náskokom pred Mercedesom. Nasledujúca Veľká cena Austrálie na okruhu Melbourne je na programe v nedeľu 10. apríla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Ferrari chce titul. Sme oveľa lepšie pripravení ako v minulosti, tvrdí šéf stajne