Moravčík trénerom Zlatých Moraviec, podpísal ročnú zmluvu

SITA|9. jún 2008 o 17:48

ZLATÉ MORAVCE 9. júna (SITA) - Slovenský corgoňligový futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce bude od nadchádzajúcej sezóny 2008/09 viesť v úlohe hlavného trénera Ľubomír Moravčík. Štyridsaťdvaročný rodák ...

ZLATÉ MORAVCE 9. júna (SITA) - Slovenský corgoňligový futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce bude od nadchádzajúcej sezóny 2008/09 viesť v úlohe hlavného trénera Ľubomír Moravčík. Štyridsaťdvaročný rodák z Nitry (nar. 22. júna 1965) nahradí na tomto poste doterajšieho kormidelníka Jána Rosinského. Bývalý úspešný československý a slovenský reprezentant podpísal v pondelok popoludní s klubom od Žitavy ročnú zmluvu.

"Som veľmi rád, že táto legenda nášho futbalu môže u nás pôsobiť. Je to človek s veľkými ambíciami, futbal ho baví, aj preto sme ho oslovili. Našu ponuku prijal a vzájomná spolupráca sa môže začať," uviedol pre agentúru SITA majiteľ FC ViOn Viliam Ondrejka. Bývalý futbalový internacionál neprichádza do neznámeho prostredia, podľa jeho slov káder Zlatých Moraviec z väčšej časti pozná: "Na sto percent nie, ale na takých deväťdesiat určite. V uplynulej sezóne som ich videl často hrať, o futbalistoch ViOn-u mám hrubý prehľad. Potrebujeme však angažovať troch - štyroch nových hráčov, ktorí naozaj posilnia toto mužstvo. Do tímu prídu určite dvaja perspektívni hráči, ale základ budú tvoriť futbalisti, ktorí už figurujú v súčasnom kádri." Najbližšími spolupracovníkmi Ľubomíra Moravčíka budú Peter Hnilica ako asistent trénera a Roland Praj, ktorý bude mať na starosti brankárov. "Na Prajovi sme sa na základe odporúčania zhodli s vedením klubu, Hnilicu som si vybral ja sám," doplnil k otázke realizačného tímu Ľ. Moravčík. Pre Petra Hnilicu, ktorý hráčsky i trénersky doteraz pôsobil v Nitre, je to posun v kariére: "Samozrejme, je to seniorský futbal, je to Corgoň liga, takže idem vyššie."

Trnavčan Roland Praj svoj príchod do Zlatých Moraviec tiež privítal: "Pôsobil som tu rok a pol, poznám tunajšie prostredie, pri tréningu brankárov rád poradím a pomôžem."

Ľubomír Moravčík dovedna 79-krát reprezentoval Československo, resp. Slovensko a v najviac cenenom drese zaznamenal 12 gólov. Počas bohatej kariéry pôsobil v Plastike Nitra (1976-1990), francúzskych tímoch ASSE St. Etienne (1990-1996) a SC Bastia (1996-1998), nemeckom MSV Duisburg (1998), škótskom Celticu Glasgow (od 1998) a zahral si aj v ďalekom Japonsku v klube JEF United Ičihara. V roku 2001 sa stal Najlepším futbalistom Slovenska v ankete denníka Pravda. Pred niekoľkými rokmi skúšal šťastie na funkcionárskom poli, keď krátko pôsobil v pozícii prezidenta MFK Ružomberok. Na reprezentačnej úrovni viedol tímy SR do 16 a 17 rokov.



bg;ru;ds

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Moravčík trénerom Zlatých Moraviec, podpísal ročnú zmluvu