Moldava sa odhlásila z II. futbalovej ligy

Sportnet|19. júl 2012 o 13:22

FK Bodva Moldava nad Bodvou sa odhlásila z II. ligy, uvoľnené miesto zaujal TJ Baník Ružiná.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

Situácia vo futbalovom klube FK Bodva Moldava sa poriadne zamotala v druhej polovici tohto týždňa. Hoci zajtra mali nastúpiť v Rimavskej Sobote na prvý druholigový zápas nového súťažného ročníka, nič z toho nebude. Už iba zázrak by zaúradoval, aby predsa napokon figurovali medzi účastníkmi druhej najvyššej súťaže.

MOLDAVA. Dnes nám však riaditeľ klubu Imrich Lukács aj manažér Vladimír Popovič potvrdili, že už ani ten by našich nespasil, lebo do Bratislavy išiel list, v ktorom východniari oznamujú riadiacemu orgánu (Únia ligových klubov) odstúpenie zo zápolení.

Nepodarilo sa totiž zabezpečiť primeraného investora na nastávajúci ročník a tak už v pondelok pri schvaľovaní súpisiek Moldavčania nepochodili a dostali termín do stredy, aby sa zbavili restov.

Ani tento „reparát nezvládli“ a to veštilo krajné rozhodnutie. Nový mecenáš zostal pred bránami a tak zostalo visieť údajne približne 20-tisíc eur.

„Nedošlo k vyrovnaniu s bývalými trénermi a neboli zaplatené ďalšie poplatky – štartovné, finančná zábezpeka, ako aj kvartálny vklad na rozhodcov. Zväz nezaujímajú samotní hráči, keďže figurujú ako amatéri,“ konštatoval V. Popovič.

Moldava nezmizne z futbalovej mapy, keďže ďalej bude pokračovať tím, ktorý dosiaľ figuroval ako béčko v III. lige. Len s tým rozdielom, že teraz to už nebude Moldava B, ale Moldava. „Domáce zápasy budú v Rešici, kým na moldavskom ihrisku zostane zrejme fungovať len mládež.“

Lodivod odišiel

Len nedávno sa v celku objavil tréner Karol Kisel, ale podľa manažérových slov ani on nezostal a pobral sa po prípravnom zápase s rezervou MFK Košice na dovolenku s tým, že nevidí perspektívu v klube.

Taktovku tak držia lodivodi Roman Martončík a Tomáš Danko. Pokiaľ ide o káder, okrem tých, čo pôsobili v minulom ročníku v rezerve, z bývalého prvého celku sa k nim pripoja Novák, Ribár a otázny je aj Dupkala, kým Piskura možno zamieri do Lučenca a Kražel posilnil Barcu.

Horváth by mal pokračovať aj po skončení hosťovania a posilou je navrátilec Kováč. Žiadna celkom nová tvár vlastne nepribudla – ani Jano z MFK Košice. „I tak ale bude možno aj pretlak hráčov,“ pripomenul V. Popovič.

„Ešte som podvedome dúfal, že niekto vyhrá športku a helfne nám,“ zachoval si zmysel pre čierny humor I. Lukács, aby vzápätí vážne dodal, že je mu ľúto vzniknutej situácie, keď sa nepodarilo zohnať solventného partnera.

Je možné, že Moldavčania pocítia aj nejaké sankcie? „Nič nrevylučujeme, ani to, že budú nejaké disciplinárne následky a preradia nás do nižšej súťaže. Hoci na druhej strane pred časom bolo čosi podobné v Podbrezovej a nič sa Horehroncom nestalo.“

Zaujímavé je, že pod odstúpení Moldavy boli dva varianty, čo s II. ligou. Buď by zostalo 11 účastníkov alebo by bola dodatočne začlenená Ružiná (neúspešný tím z baráže).

Aktuálna je druhá alternatíva, čo znamená, že Trebišov sa v III. lige zachráni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Moldava sa odhlásila z II. futbalovej ligy