Mladých Nitranov čaká dôležitý zápas. Ak ho zvládnu, čakajú ich Barcelona či Bayern Mníchov

Futbalisti Nitry do 19 rokov.
Futbalisti Nitry do 19 rokov. (Autor: SITA)
SITA|5. feb 2018 o 16:55

FC Nitra do 19 rokov nastúpi v zápase play off o postup do osemfinále mládežníckej Ligy majstrov.

ZLATÉ MORAVCE. Ak prekonajú nasledujúcu prekážku, o dva týždne si môžu zmerať sily s FC Barcelona, Bayernom Mníchov, FC Chelsea či Manchestrom City.

V utorok na Feyenoord
Súvisiaci článok
V utorok na Feyenoord

Futbalisti FC Nitra do 19 rokov v utorok o 16.00 h nastúpia proti rovesníkom z holandského Feyenoordu Rotterdam v zápase play off o postup do osemfinále mládežníckej Ligy majstrov 2017/2018.

Súboj odohrajú na štadióne v Zlatých Moravciach, v Nitre prebieha rekonštrukcia. Od play off sa hrá vyraďovacím spôsobom na jeden duel, v prípade remízy po 90 minútach nasleduje bez predĺženia rozstrel z 11 m.

V hre ostalo osem tímov, medzi nimi Nitra

Mládežnícka Liga majstrov je rozdelená na dve časti. V majstrovskej vetve účinkovalo 32 národných šampiónov, po dvoch predkolách zostalo v hre osem tímov; jedným z nich je FC Nitra.

23. apríla

sa koná finále mládežníckej Ligy majstrov.

Zverenci Martina Babineca v 1. predkole prekonali macedónsky tím Škendija Tetovo (1:0 doma, 1:1 vonku) a v 2. predkole bieloruský Šachťor Soligorsk (0:2 vonku, 3:0 doma).

V skupinovej fáze bolo 32 dorasteneckých mužstiev tých klubov, ktoré štartujú aj v seniorskej LM. Osem víťazov skupín preniklo do jarného osemfinále.

Zvyšné okteto osemfinalistov vzíde z utorkových a stredajších súbojov tohtotýždňového play off, v ktorých si zmerajú sily tímy z druhých priečok skupinovej fázy a osem najlepších po predkolách majstrovskej vetvy.

Fanúšikovia na strane Nitry

Spojil ich decembrový žreb vo švajčiarskom Nyone; účastníci z majstrovskej vetvy, teda aj Nitra, mali garantovanú výhodu domáceho prostredia.

"Dúfam, že príde veľa divákov a my im pripravíme pekný športový zážitok. Chceme hrať tak ako vždy - aktívne a rýchlo smerom dopredu. Nemyslím si, že to bude náročnejšie, ale bude sa menej odpúšťať akákoľvek chyba.

Keď súper spraví chybu, tak ju musíme potrestať. V prípade, že my spravíme chybu, budeme mať menej času na nápravu. V tom to bude také špecifické," povedal tréner mladých Nitranov Martin Babinec pre klubový web.

"Domáce prostredie je vždy výhodou. Na ihrisku v Zlatých Moravciach budeme stáť prvýkrát. Príde veľa ľudí, rodičia budú zvedaví na svoje deti; my budeme zvedaví na to, čo nám ponúkne súper zvučného mena. Aj naši hráči sú veľmi kvalitní a bude záležať len na nich, aký výkon podajú a koľko sa o nich bude po zápase hovoriť.

Fanúšikovská obec bude na našej strane, a to môže rozhodnúť. Musím povedať, že od začiatku zimnej prípravy mám radosť z hráčov. Makajú na sto percent. Snažia sa striasť nejakých menších boľačiek, nevyhovárajú sa a trénujú naplno. Je v nich cítiť odhodlanosť odviesť v zápase maximum," pokračoval.

Fotogaléria zo zápasu Nitra - Soligorsk: fotogaléria

5.2.2018

Nitru čaká Liverpool či Bayern

Žreb osemfinále (zápasy 20. a 21. 2., pozn.) sa uskutoční v piatok o 13.00 h, víťazov súbojov play off spojí s oktetom víťazov základných skupín - tými sú FC Barcelona, FC Bazilej, Bayern Mníchov, FC Chelsea, FC Liverpool, Manchester City, FC Porto a Tottenham Hotspur.

Finále mládežníckej LM 2017/2018 je na programe 23. apríla na štadióne Colovray v Nyone. V uplynulej sezóne triumfoval rakúsky Red Bull Salzburg, vo finále prekonal portugalskú Benficu Lisabon 2:1.

V sezóne 2015/2016 zažilo Slovensko v mládežníckej LM premiéru zásluhou účinkovania FK Senica. Mužstvo zo Záhoria v úvodnom predkole tesne nestačilo na rovesníkov z FC Turín (0:0 doma, 1:2 vonku).

V ostatnej edícii sa v tejto súťaži predstavil FC Nitra, v úvodnom predkole bol nad jeho sily španielsky FC Málaga (2:3 doma, 0:5 vonku).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mladých Nitranov čaká dôležitý zápas. Ak ho zvládnu, čakajú ich Barcelona či Bayern Mníchov