Mišovec o počte divákov: Je to jednoducho realita

(Autor: tasr)
Daniel Dedina|14. apr 2018 o 00:00

Aká je nálada v kabíne? Aj na to sme sa opýtali trénera 1. FC Tatran Prešov.

PREŠOV. Anton Mišovec sa v zime stal trénerom 1. FC Tatran Prešov v nie práve najkomfortnejších podmienkach.

Dlho musel počúvať otázky o Sergijovi Kovalcovi, ktorému mal pôvodne robiť asistenta.

Ukrajinský odborník, mimoriadne obľúbený u fanúšikov, sa ale s vedením klubu na novom kontrakte nedohodol.

Prešovskí futbalisti sa pod Mišovcovým vedením na jar slušne rozbehli.

Výsledky sú síce stále upracované – to je dlhodobá Achillova päta Tatrana – ale body do tabuľky pribúdajú koňarom častejšie než predtým.

Navyše, herný prejav má vzostupnú krivku, kompaktnosť tímu narástla.

V čase, keď do konca sezóny zostáva odohrať poltucet kôl, sme sa s 52-ročným českým kormidelníkom pozhovárali.

Tatran ťahá sériu piatich zápasov bez prehry. Po štyroch remízach ste naposledy zdolali Zlaté Moravce. Aká je nálada v kabíne?

„Dobrá. Chlapci na vlastnej koži zistili, že fungujeme ako tím a v každom zápase sa snažíme byť úspešní.“

Vaše začiatky v Prešove neboli ľahké. Dlho ste museli počúvať otázky o Sergijovi Kovalcovi. Až tesne pred jarnou časťou vedenie klubu odkrylo karty a priznalo, že hlavným trénerom budete vy. Zlepšili doterajšie výsledky mužstva vašu pozíciu?

„Myslím si, že moja pozícia bola od začiatku pevná. Neprikladal som žiadnu váhu polemikám o trénerovi, ktorého som nikdy nevidel. S vedením klubu i majiteľom sme boli dohodnutí, mal som podpísanú zmluvu. Do Prešova som prišiel pomôcť zachrániť Tatranu Fortuna ligu.“

Prichádzali ste do tímu, ktorý mal najhoršiu obranu v lige. V posledných piatich zápasoch však Prešov inkasoval len dva góly. Zapracovali ste predovšetkým na zlepšení defenzívy?

„V tréningu sa zameriavame na všetky fázy. Obrannú, prechodovú i útočnú. Celkovo ako tím sme obrannú fázu zlepšili. Je to tým, že hráči plnia to, čo od nich chceme. Týka sa to bránenia centrov zo strán, ako i vykrývania priestoru a zodpovedného prístupu k zónovému bráneniu. Zlepšili sme sa aj v držaní lopty, čo súvisí so zmenou herného štýlu. Celkovo to vidím pozitívne.“

Najväčším problémom mužstva i naďalej zostáva strieľanie gólov. V tomto ukazovateli je i naďalej na chvoste ligy, v siedmich jarných zápasoch ste sa presadili len trikrát.

„Je to tak. Aj na ofenzíve pracujeme od začiatku, snažíme sa do tímu zapracovať i mladých hráčov. V koncovke nám chýba viac pokoja a lepšie riešenie situácií. Potešiteľné je, že šance si vytvárame. Verím, že góly prídu a budeme ich strieľať viac.“

Na poslednú Senicu máte náskok štyroch bodov, na Zlaté Moravce strácate šesť. Aké sú podľa vás vyhliadky Tatrana pred rozhodujúcou etapou sezóny?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mišovec o počte divákov: Je to jednoducho realita