Američania s protestom neuspeli, Neymar doviedol Brazíliu k titulu (minúta po minúte)

Slovenský štvorkajak získal striebro.
Slovenský štvorkajak získal striebro. (Autor: SITA)
Sportnet|20. aug 2016 o 12:06

V mohutnom finiši zdolal český tím.

Minúta po minúte: 

01:20 - Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť.

01:15 - Futbalisti Brazílie sa stali celkovými víťazmi olympijského turnaja v Riu de Janeiro. Vo finále po remíze 1:1 v riadnom hracom čase i predĺžení triumfovali v jedenástkovom rozstrele nad Nemcami 5:4, keď rozhodujúci pokus premenil Neymar.

Brazília získala historicky premiérové zlato v turnaji mužov na OH. V skoršom stretnutí o bronz uspela Nigéria nad Hondurasom 3:2.

01:00 - Predĺženie o víťazovi futbalového turnaja mužov nerozhodlo. Nasleduje penaltový rozstrel.

00:45 - Srbskí vodní pólisti vybojovali na OH v Riu de Janeiro zlaté medaily, keď vo finále mužského turnaja zdolali v balkánskom derby Chorvátsko 11:7. Bronz získali talianski reprezentanti.

00:20 - Zápas medzi Brazíliou a Nemeckom sa po riadnom hracom čase skončil nerozhodne 1:1. Nasleduje predĺženie.

23:48 - Ruská guliarka Jevgenija Kolodková prišla pre pozitívny dopingový nález o striebornú medailu z OH 2012 v Londýne.

Opakované testovanie vzoriek odhalilo, že 26-ročná atlétka mala v tele stopy po zakázaných látkach turinabol a ipamorelín. V sobotu o tom informoval Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

23:45 - Futbalisti Nemecka vyrovnali vo finále mužského futbalového turnaja na 1:1.

23:05 - Brazília vedie vo finále mužského turnaja nad Nemeckom 1:0 po góle Neymara. 

22:24 - Basketbalistky USA podľa očakávania obhájili na OH v Rio de Janeiro zlaté medaily, keď v sobotňajšom finále zvíťazili nad Španielskom 101:72.

Americký finálový triumf sa začal rodiť už v druhej štvrtine, v ktorej začali fyzicky Španielky postupne odchádzať. Druhý polčas potvrdil dominanciu USA, svoje súperky predčili vo všetkých dôležitých ukazovateľoch.

Zverenkyne Gena Auriemmu potvrdili neuveriteľnú formu pod piatimi kruhmi, vo finále si zapísali 49. olympijské víťazstvo za sebou a od olympiády v Atlante nepozná ženský turnaj iného víťaza.

Na šiestom zlate z OH má najvýraznejší podiel 17-bodové duo Diana Taurasiová a Lindsay Whalenová.

22:07 - Hádzanárky Ruska získali na OH v Rio de Janeiro zlaté medaily, keď v sobotňajšom finále zvíťazili nad Francúzkami 22:19.

19:32 - Športová gymnastka Simone Bilesová na základe hlasovania kolegov z výpravy ponesie americkú vlajku na nedeľňajšom slávnostnom ukončení olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro.

Národný olympijský výbor USOC to oznámil v sobotu. Devätnásťročná Bilesová získala na tomto podujatí štyri zlaté medaily a jednu bronzovú. 

19:17 - Diskvalifikácia Američanov v štafetách na 4x100 m mužov na olympijských hrách v Riu de Janeiro zostáva v platnosti. Znamená to, že za víťazným kvartetom Jamajky a strieborným Japonskom berie bronz Kanada.

Američania v zostave nezvládli odovzdávku z prvého na druhý úsek. Mike Rodgers odovzdal štafetový kolík Gatlinovi skôr, než sa tak malo udiať vo vymedzenom úseku. 

Američania nemajú šťastie na šprintérske štafety na vrcholných podujatiach typu MS a OH. Od roku 1995 sa im už po deviaty raz stalo, že vinou zlej odovzdávky, resp. diskvalifikácie ich finišman nedobehol do cieľa. 

19:16 -  Švédska horská cyklistka Jenny Rissvedsová ovládla sobotňajšiu súťaž v cross-country na OH v Rio de Janeiro a získala zlatú olympijskú medailu.

18:15 - Americká triatlonistka Gwen Jorgensonová získala v sobotňajšej olympijskej súťaži žien v brazílskom Riu de Janeiro zlatú medailu. V zaujímavom súboji o zlato v záverečnom kole bežeckého úseku odsunula na striebornú pozíciu obhajkyňu z Londýna Švajčiarku Nicolu Spirigovú.

17:00 - Rýchlostný kanoista Isaquias Queiroz sa ziskom striebra v A-finále mužského deblkanoe na 1000 m postaral o brazílsky unikát. V súčte s druhým miestom z C1 na 1000 m a tretím z C1 na 200 m sa stal prvým športovcom v histórii juhoamerickej krajiny, ktorý na jedných OH nazbieral tri vzácne kovy.

16:40 - Pozrite si aj fotogalériu z úspechu káštvorky. 

16:25 - K skvelému úspechu slovenského štvorkajaka sa vyjadili už aj športové osobnosti i zahraničné médiá. 

15:50 - "Sú to úžasné, neopisateľné pocity. Je to moja prvá olympijská medaila. Dúfam, že sa to ešte niekedy zopakuje," tešil sa z prvého cenného kovu spod piatich kruhov Tibor Linka.

Slovenský štvorkajak oslavoval po zisku striebra.
Slovenský štvorkajak oslavoval po zisku striebra. (Autor: SITA)

Juraj Tarr sa poďakoval všetkým, ktorí ich poporovali. "Ďakujem všetkým, ktorí stáli za nami. Bol to experiment, ktorý vyšiel. Odborníci hovoria, že to chce čas, kým to dozreje. Za necelý rok sme toho dokázali veľmi veľa," uviedol najskúsenejší zo slovenského kvarteta pre RTVS.

15:37 - "Olympijská medaila z Ria chutí fantasticky, je krajšia ako hociktorá iná. Bol to pre nás extrémne ťažký rok fyzicky aj psychicky. Verili sme si, potom sme si zasa prestali veriť. V K2 sme toho veľa nenatrénovali a nečakali sme od seba veľa. V K4 sme však vedeli, že z toho môže byť medaila. Rodila sa ťažko, strašne to bolelo, ale stálo to za to," povedal Vlček v prvej reakcii pre RTVS

15:15 - Slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka získal na OH v Riu de Janeiro striebro. Úradujúci majstri sveta finišovali v A-finále K4 na 1000 m na druhom mieste za suverénnymi Nemcami.

Pre slovenskú rýchlostnú kanoistiku je to štvrtá olympijská medaila v ére samostatnosti. 

15:12 - Slovenský štvorkajak prišiel na štart a chystá sa na závod. 

14:54 - Maďarské rýchlostné kanoistky získali na OH v Riu de Janeiro zlato v K4 na 500 m. V A-finále triumfovali pred loďami Nemecka a Bieloruska.

14:33 - Nemeckí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Sebastian Brendel s Janom Vandreyom získali na OH v Riu de Janeiro zlato v C2 na 1000 m. V A-finále triumfovali vďaka výbornému finišu pred domácimi Brazílčanmi Erlonom De Souzom Silvom a Isaquiasom Queirozom Dos Santosom. Bronz putuje na Ukrajinu zásluhou Dmitrija Jančuka a Tarasa Miščuka.

14:16 - Britský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Liam Heath získal na OH v Riu de Janeiro zlatú medailu v K1 na 200 m. V A-finále triumfoval pred Francúzom Maximom Beaumontom. Bronz si vypádlovali Španiel Saul Craviotto a Nemec Ronald Rauhe.

Pred začiatkom sobotného programu

BRATISLAVA. Štvorkajak je dlhoročne výkladnou skriňou slovenského športu. Posádky sa obmieňajú, no veľké úspechy prichádzajú stále. Z K4 má Slovensko tituly majstrov sveta, majstrov Európy, dve medaily z posledných troch olympiád.

Očakávanie sú preto vysoké. Iné nebudú ani dnes na posádku Vlček, Tarr, Myšák, Linka, ktorá tesne pred treťou popoludní nastúpi na svoju finálovú jazdu v K4 na 1000 metrov. 

Cieľ je jasný. Do Ria si prišli po medailu.

"Tento rok sme urobili 101%, aby sme boli dobre pripravení a to aj sme. Potvrdili sme to na majstrovstvách Európy, ktoré sme vyhrali a pritom sme tam ani nemali vlastnú loď a ani top formu," povedal pre TASR tréner slovenského štvorkajaku Peter Likér.

Slovenský štvorkajak postúpil do finále.
Slovenský štvorkajak postúpil do finále. (Autor: TASR)

Slovenskej posádke sa síce nepodarilo postúpiť priamo, ale víťazstvom vo svojom semifinále nenechali nikoho na pochybách, že majstri sveta a čerství majstri Európy to s útokom na medailu myslia vážne. Postup si postrážili víťazstvom.

Dvojica Juraj Tarr a Erik Vlček má už v Riu za sebou aj štart v K2, ten však nebol až taký podstatný. Prioritou slovenských rýchlostných kanoistov bola práve štvorka.

"Pred olympiádou sme našu formu vyšperkovali, chalani sa zlepšili. A preto ísť domov bez medaily bude pre každého z nás sklamanie," vysvetlil Peter Likér.

Očakávania má teda veľké nie len slovenská verejnosť a Danka Barteková, ktorá bude po Matejovi Tóthovi dekorovať aj medailistov K4, ale aj posádka samotná.

Ďalším výrazným bodom dnešného programu je olympijské finále futbalového turnaja, v ktorom sa predstaví domáca Brazília.

Od Neymara sa čaká, že dovedie Brazíliu k zisku olympijského zlata.
Od Neymara sa čaká, že dovedie Brazíliu k zisku olympijského zlata. (Autor: TASR)

Do boja o vytúžené zlato povedie Brazílčanov ich najväčšia hviezda Neymar a nič iné ako víťazstvo sa v krajine neočakáva.

Súperom kanárikov však bude vždy silné Nemecko.

Motivácia Brazílčanov bude obrovská nie len kvôli domácemu prostrediu, či vidine historicky prvého olympijského zlata. Nemcom môžu vrátiť aj prehru, na akú sa nezabúda.

Zápas začne o 22:30 nášho času.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Američania s protestom neuspeli, Neymar doviedol Brazíliu k titulu (minúta po minúte)