Brazíliu čaká tím, ktorý ju najviac strápnil

Od Neymara sa čaká, že dovedie Brazíliu k zisku olympijského zlata.
Od Neymara sa čaká, že dovedie Brazíliu k zisku olympijského zlata. (Autor: TASR)
Pavol Spál|19. aug 2016 o 17:46

Futbalový tím Brazílie môže získať prvé olympijské zlato. Vo finále ho čaká Nemecko.

BRATISLAVA. Zrejme žiadny športovec nešiel na olympiádu pod takým tlakom ako Neymar. Prvé dva zápasy v skupine Brazília iba remizovala a nedala gól (Juhoafrická republika a Irán). A tak fanúšikom, natešeným na krásny futbal a góly, došla trpezlivosť. Zlostili sa. Pískali. Bučali. Hlavne Neymar čelil kritike.

„Nemá dostatočnú kvalifikáciu na to, aby bol kapitánom. Nech sa, do frasa, stará o futbal,“ kritizoval ho legendárny Zico, bývalý hráč i tréner Brazílie.

Práve Neymar má ťahať tím k historicky prvému olympijskému zlatu, ktoré ako jediné brazílskemu futbalu v pestrej zbierke trofejí z veľkých turnajov chýba.

Finále futbalového turnaja:

SOBOTA:

<>
  • Brazília – Nemecko (vysiela Dvojka).
  • Zápas sa začína o 22. 30.
<>

O 3. MIESTO:

<>
  • Honduras – Nigéria o 18.00

V úvodných zápasoch vyzeral uťahaný, okukaný, nedarilo sa mu skoro nič. „Chýba mu energia," uznal aj kondičný tréner brazílskeho tímu Marcos Seixas.

Futbalový turnaj nemá na olympiáde prestížne postavenie. Nastupovať môžu len hráči do 23 rokov plus traja starší pomocníci. Lenže teraz sa hrá v Brazílii a tá je futbalom posadnutá. A s dvadsaťštyriročným Neymarom dupľovane.

Rekord Neymara

Brazílčania sa spoliehajú, že tentoraz to vyjde. Päťnásobní majstri sveta zatiaľ na olympijské zlato čakajú. A to sa oň pokúšali Dunga, Romário, Roberto Carlos, Ronaldo, Ronaldinho či Thiago Silva s Marcelom.

Z dvanástich účastí došla Brazília len trikrát do finále. Tesne pod vrcholom padla aj pred štyrmi rokmi, vo finále prehrala s Mexikom. „Urobíme všetko, aby sa to tento rok podarilo," sľúbil Neymar.

Pred štyrmi rokmi Brazília prehrala vo finále.

Strelci Nemci

Zatiaľ dal na turnaji tri góly. V semifinále proti Hondurasu (6:0) skóroval už po pätnástich sekundách, čo je rekord olympijského turnaja.

„Je to monštrum. Jeho talent je obdivuhodný. Našu hru posúva na podstatne vyššiu úroveň,“ velebil ho tréner Rogerio Micale.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Brazíliu čaká tím, ktorý ju najviac strápnil