Gelle podal skvelý výkon, zabojuje o medailu (minúta po minúte)

Peter Gelle ukázal drvivý finiš.
Peter Gelle ukázal drvivý finiš. (Autor: SITA)
Sportnet|15. aug 2016 o 11:30

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike najskôr za najlepšími zaostával, nakoniec však v semifinále skončil tretí a postúpil do finále.

Program Slovákov - 15. august:

SYNCHRONIZOVANÉ PLÁVANIE 

Kvalifikačná technická zostava dvojíc (16.00, Labáthová, Daabousová)

K1 mužov na 1000 m - II. semifinále z dvoch:

1. Roman Anoškin (Rus.) 3:34,833 min

2. Max Hoff (Nem.) 3:36,136

3. Peter Gelle (SR) 3:36,193

4. Josef Dostál (ČR) 3:36,384 - všetci postup do A-finále

Minúta po minúte 

23:45 - Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za vašu pozornosť.

21:53 - Nemecko sa musí vyrovnať s veľkou tragédiou na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Tréner vodných slalomárov Stefan Henze podľahol v pondelok vážnym zraneniam hlavy, ktoré utrpel pri piatkovej autonehode.

Informáciu pre agentúru DPA potvrdil Nemecký olympijský výbor.

Tridsaťpäťročný strieborný olympijský medailista z roku 2004 sa zranil pri nehode taxíka, v ktorom sa viezol s ďalším členom tímu slalomárov Christianom Kädingom do olympijskej dediny.

S ťažkými zraneniami hlavy ho previezli do nemocnice, kde sa okamžite podrobil operácii. Jeho stav bol kritický a v nedeľu do Ria pricestovali aj Henzeho rodičia a brat. Zraneniam napokon v pondelok podľahol.

18:13 - Slovenské akvabely Naďa Daabousová s Janou Labáthovou nepostúpili do 12-členného finále súťaže párov na OH v Riu de Janeiro. Zverenky Gábora a Nory Szauderovov obsadili v kvalifikácii 22. miesto s celkovou známkou 156,0607 bodu a vyrovnali historické slovenské maximum Veroniky Feriancovej-Strapekovej a Kataríny Havlíkovej z OH 2004 v Aténach.

17:24 - "Po rozjazde som bol prekvapený, že som od začiatku držal krok s chalanmi. V semifinále to už bolo ťažšie, vládli iné poveternostné podmienky. Nešlo sa mi tak dobre a po polovici trate som si veľmi neveril, že by z toho mohlo byť A-finále. Videl som však, že mi súperi moc neodchádzajú, čo ma povzbudilo. Začal som sa viac hýbať, postupne som pridával a mal som čoraz silnejší záber. V závere som to napálil, no až do konca jazdy som nevedel, či to bude stačiť na finále. Mám toho naozaj dosť, vlny mi dali poriadne zabrať," vyznal sa v cieli člen Dukly Trenčín Peter Gelle.

16:53 - Slovenský reprezentant Martin Kučera nepostúpil na OH v Riu de Janeiro do semifinále behu na 400 m cez prekážky. V pondelkovom druhom rozbehu obsadil časom 51,47 s až siedme miesto. Do semifinále sa prebojovali traja najrýchlejší z každého rozbehu, plus ďalší šiesti najlepší podľa času.

16:36 - Najprv to vyzeralo, že Peter Gelle stráca príliš veľa na najlepších v semifinále K1 na 1000 m, po drvivom finiše však obsadil tretie miesto a získal tak miestenku v zajtrajšom finále. 

16:20 - Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová nepostúpila do A-finále K1 na 200 m na OH v Riu de Janeiro. V treťom semifinále finišovala až na štvrtom mieste za Novozélanďankou Lisou Carringtonovou, Španielkou Teresou Portelovou Rivasovou a Innou Klinovovou z Kazachstanu, keď doplatila na nevydarený štart.

15:48 - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Vincent Farkas nepostúpil do A-finále C1 na 1000 m na OH v Riu de Janeiro.

Olympijský debutant finišoval v druhom semifinále na Lagoa Stadium piaty s výraznou stratou na víťazného Čecha Martina Fuksu. V utorok popoludní SELČ sa predstaví v B-finále. Okrem Fuksu postúpil do bojov o medaily Talian Carlo Tacchini.

15:13 - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle sa suverénnym spôsobom prebojoval do semifinále K1 na 1000 m na OH v Riu de Janeiro. V úvodnej rozjazde skončil druhý za Dánom Renem Holtenom Poulsenom pred olympijským šampiónom Kanaďanom Adamom Van Koeverdenom.

Do semifinále v najsilnejšie obsadenej kategórii postúpilo päť najlepších kajakárov z každej rozjazdy a jeden na základe dosiahnutého času. 

15:05 - Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová sa prebojovala do semifinále K1 na 200 m na OH v Riu de Janeiro. Vo štvrtej rozjazde finišovala druhá za Innou Osipenkovou-Rodomskou z Azerbajdžanu.

Do semifinále sa kvalifikovalo šesť najlepších kajakárok z každej rozjazdy. Pre Kohlovú to bolo premiérové olympijské vystúpenie v singli, na OH 2012 v Londýne i na OH 2008 v Pekingu štartovala v K2 na 500 m spoločne s Ivanou Kmeťovou.

14:05 - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Vincent Farkas sa prebojoval do semifinále C1 na 1000 m na OH v Riu de Janeiro. Olympijský debutant finišoval v úvodnej rozjazde na Lagoa Stadium piaty. Víťazom sa stal obhajca zlata z Londýna Nemec Sebastien Brendel, ktorý postúpil priamo do finále.

Pred pondelkovým programom:

RIO DE JANEIRO. Jeho meno športovej verejnosti na Slovensku dlho nič nehovorilo. Zlom nastal až pred mesiacom. Na majstrovstvách Európy v Amsterdame skončil Martin Kučera v behu na 400 m cez prekážky siedmy.

Navyše si v semifinále časom 49,08 s zabezpečil miestenku do Ria.

Už dnes čaká Kučeru rozbeh v dejisku olympijských hier. O postup do semifinále bude bojovať od 16.30 SELČ.

V akcii sa predstavia aj rýchlostní kanoisti. Postupne sa vo svojich rozjazdách objavia Vincent Farkaš, Martina Kohlová a Peter Gelle. V prípade postupu zabojujú o účasť vo finále.

Slovenské akvabely Jana Labáthová a Naďa Daabousová sú po kvalifikačnej voľnej zostave dvojíc na dvadsiatom mieste. Technická zostava, ktorá ich čaká od 16.00 SELČ, je ich silnejšou stránkou. 

Do finále postúpi dvanásť najlepších párov.
 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Gelle podal skvelý výkon, zabojuje o medailu (minúta po minúte)