Slovenské akvabely v súťaži párov nepostúpili do finále

Jana Labáthová (vpravo), Naďa Daabousová počas kvalifikácie párov v synchronizovanom plávaní.
Jana Labáthová (vpravo), Naďa Daabousová počas kvalifikácie párov v synchronizovanom plávaní. (Autor: TASR)
TASR|15. aug 2016 o 18:20

Slovenské akvabely Naďa Daabousová s Janou Labáthovou nepostúpili do 12-členného finále súťaže párov na OH v Riu de Janeiro.

RIO DE JANEIRO. Slovenské akvabely Nada Daabousová s Janou Labáthovou nepostúpili do 12-členného finále súťaže párov na OH v Riu de Janeiro.

Zverenky Gábora a Nory Szauderovov obsadili v kvalifikácii 22. miesto s celkovou známkou 156,0607 bodu a vyrovnali historické slovenské maximum Veroniky Feriancovej-Strapekovej a Kataríny Havlíkovej z OH 2004 v Aténach.

Na pondelňajší technický program nastúpili ako posledné v poradí a od rozhodkýň si vyslúžili vyššiu známku ako v nedeľu - 78,3607 b. Na posun vo výsledkovej listine smerom nahor to však nestačilo. Daabousová s Labáthovou si udržali pozíciu, ktorá im patrila po voľných zostavách. Za sebou nechali reprezentantky Egypta a Austrálie. Trénerka bola s ich vystúpením veľmi spokojná.

"Dievčatá predviedli výborný technický program, za ktorý dostali vyššie známky ako za voľnú zostavu. Som rada, že vyrovnali doterajšie slovenské maximum z Atén 2004. Teraz sú predsa len ináč nastavené pravidlá a pre slovenské synchro je veľkým úspechom už to, že po 12 rokoch malo svoje zastúpenie pod piatimi kruhmi," povedala pre TASR Szauderová.

Do bojov o medaily postúpili z prvej priečky favorizované Rusky Natalia Iščenková so Svetlanou Romašinovou so ziskom 194,5244 b. Druhé skončili Číňanky Süe-čchen chuang, Wen-jen Sun, tretie Japonky Jukiko Inuiová, Risako Micuiová.

Výsledky kvalifikácie súťaže párov:

1. Natalia Iščenková, Svetlana Romašinová (Rus.) 194,5244

2. Süe-čchen chuang, Wen-jen Sun (Čína) 191,4355

3. Jukiko Inuiová, Risako Micuiová (Jap.) 187,5214

...

22. Naďa DAABOUSOVÁ, Jana LABÁTHOVÁ (SR) 156,0607

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovenské akvabely v súťaži párov nepostúpili do finále