Minister Korčok reagoval na urážky, vyzval fanúšikov na kultivovaný prejav

Fanúšikovia Ferencvárosu Budapešť povzbudzujú so svetlicami počas úvodného zápasu 2. predkola Ligy majstrov Ferencváros Budapešť - Slovan Bratislava v Budapešti v stredu 20. júla 2022.
Fanúšikovia Ferencvárosu Budapešť povzbudzujú so svetlicami počas úvodného zápasu 2. predkola Ligy majstrov Ferencváros Budapešť - Slovan Bratislava v Budapešti v stredu 20. júla 2022. (Autor: TASR)
Spornet|21. júl 2022 o 14:51

Slovan privíta Ferencváros na Tehelnom poli v stredu 27. júla.

BRATISLAVA. Zápas 2. predkola Ligy majstrov medzi Ferencváros Budapešť a Slovanom Bratislava sprevádzalo napätie a nezaobišiel sa bez kontroverzných momentov. 

Už pred duelom zasahovala polícia proti rozvášneným ultras maďarského tímu. Oba tábory sa počas stretnutia prezentovali vulgárnymi pokrikmi (Kto neskáče, je hlúpy Slovák (buta tót) vs. maďarské kur..y). Slovanisti odpálili na sektor domácich fanúšikov jednu zo svetlíc. 

Tvrdé jadro priaznivcov maďarského majstra rozvinulo transparent v angličtine „Stolen land, stolen symbols, no history, fu*k Slovakia“ (Ukradnuté územie, ukradnuté symboly, žiadna história...). 

Na udalosti, ktoré sprevádzali zápas, reagoval statusom aj minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok. „Všimli sme si hanlivé nápisy na adresu Slovenska. Napriek tomu, nebudeme do toho vnášať žiadnu politiku, lebo každý človek si názor urobí sám.

Verím tiež, že dobrý pocit pri týchto urážlivých heslách nemali ani naši maďarskí partneri, s ktorými sa usilujeme o dobré vzájomné vzťahy.“

Podľa denníka Magyar Nemzet môžu oba kluby za správanie sa svojich fanúšikov očakávať od UEFA pokutu. Odveta sa uskutoční v stredu 27. júla o 20:30 na Tehelnom poli. 

„Gratulujem k futbalovému víťazstvu slovenskému majstrovi v ostro sledovanom zápase a držím Slovanu palce, aby v odvete potvrdil úspech. Vyzývam všetkých fanúšikov, jednej aj druhej strany, aby ukázali, že svoju priazeň a emócie vedia prejaviť kultivovaným spôsobom,“ dodal minister Korčok. 

Postupujúceho čaká v 3. predkole Ligy majstrov víťaz z dvojice Karabach Agdam - FC Zürich (prvý zápas 3:2), zdolaný tím pokračuje v rovnakej fáze Európskej ligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Minister Korčok reagoval na urážky, vyzval fanúšikov na kultivovaný prejav