Je srdciar a bojovník. Mečíř prirovnal Gombosa k Hrbatému

Norbert Gombos (vľavo) s kapitánom Milošom Mečířom.
Norbert Gombos (vľavo) s kapitánom Milošom Mečířom. (Autor: TASR)
TASR|18. sep 2017 o 09:03

Slovensko v stredu spozná svojho ďalšieho súpera.

BRATISLAVA. Slovenskí tenisti odvrátili pád do daviscupového suterénu. Proti Poľsku na antuke v bratislavskom NTC potvrdili úlohu favoritov a po triumfe 4:1 sa zachránili v 1. skupine euro-africkej zóny.

Kapitán tímu Miloslav Mečíř dúfa, že stredajší žreb nového ročníka súťaže v Londýne bude pre Slovákov prijateľný a v roku 2018 si zahrajú baráž o svetovú skupinu.

Mečíř verí v prijateľný žreb

"Je príjemnejšie byť v 1. skupine euro-africkej zóny ako v 2. skupine, kde by sme mali menej atraktívnych súperov. Ak však zoberiem rebríčkový priemer nášho tímu, ťažko sa dajú očakávať nejaké veľké skoky," uviedol Mečíř.

Potvrdilo sa, čo som hovoril pred začiatkom stretnutia, že cesta k úspechu proti Poliakom vedie cez dvojhry.


Miloš Mečíř, kapitán slovenského tímu

"Ak to chalanom vyjde, môžu sa postarať o nejaký nečakaný výsledok. Prekvapenia na dennom poriadku sa však robia ťažko. Keď budeme mať pri žrebe šťastie, v roku 2018 by sme mohli zabojovať o baráž o svetovú skupinu. To by bolo optimálne. Nechcem však predbiehať, každý zápas je náročný po fyzickej i psychickej stránke," zdôraznil.

Potenciálnymi súpermi Slovenska môžu byť Česko, Rusko, Bielorusko, Portugalsko, Ukrajina, Rakúsko, Bosna a Hercegovina, Švédsko, Juhoafrická republika a víťaz októbrového duelu 2. kola play-off medzi Rumunskom a Izraelom.

Proti Ukrajincom, Bielorusom, JAR i Rumunom by Slováci hrali s určitosťou doma, proti Rusom, Rakúšanom, Portugalcom, Švédom a Izraelčanom vonku. V prípade konfrontácie s Čechmi a Bosniakmi by o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb.

Rozhodli dvojhry

Proti Poľsku vsadil Mečíŕ na rovnaké kvarteto ako vo vlaňajšom víťaznom dueli proti Maďarsku v Budapešti a mal šťastnú ruku. Norbert Gombos potvrdil úlohu lídra ziskom dvoch bodov a ukázal, že v Davis Cupe sa pred domácim publikom dokáže vybičovať k výborným výkonom.

"Je to veľmi pozitívne zistenie. Noro bol vždy taký srdciar a bojovník. Prirovnal by som ho trochu k Dominovi Hrbatému. Mal fantastický daviscupový debut, v zápase s Rakúskom zdolal pred tromi rokmi Dominica Thiema, ale potom sa mu až tak nedarilo," spomínal Mečíř.

"Bolo vidieť, akú mal veľkú radosť po piatkovom triumfe nad Hubertom Hurkaczom a zisku prvého bodu. Opadlo z neho napätie, uvoľnil sa. Potreboval zlomiť neúspešnú daviscupovú sériu. Víťazstvo v úvodnej dvojhre ho ešte viac nakoplo a proti Kamilovi Majchrzakovi podal v nedeľu fantastický výkon."

"Potvrdilo sa, čo som hovoril pred začiatkom stretnutia, že cesta k úspechu proti Poliakom vedie cez dvojhry," dodal Mečíř.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je srdciar a bojovník. Mečíř prirovnal Gombosa k Hrbatému