Gombos sníva o veľkých súperoch medzi elitou Davisovho pohára

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR)
TASR|18. sep 2017 o 00:42

Hrdina úspešnej baráže proti Poľsku hovorí o reprezentácii ako o srdcovej záležitosti.

BRATISLAVA. Dvomi bodmi pomohol udržať Slovensko v druhej daviscupovej lige, v prestížnej tímovej súťaži si však chce zahrať proti tým najlepším.

Norbert Gombos tvrdí, že Slovensko má na to, aby mohlo pomýšľať na postup medzi elitnú svetovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovalo v roku 2006.

Rád by vyzval veľkých súperov

S Kližanom vo forme, máme šancu postúpiť medzi elitu.


NORBERT GOMBOS

Dvadsaťsedemročný rodák z Galanty v roku 2014 zaznamenal famózny daviscupový debut, keď v bratislavskom NTC zdolal favorizovaného Rakúšana Dominica Thiema, súčasnú sedmičku rebríčka ATP a rády by si meral sily so súpermi z najvyššej kategórie.

"Keď môžu postúpiť medzi elitu Maďari, ktorí nemajú vo svojom tíme ani jedného hráča z elitnej svetovej stovky, neviem, prečo by sme sa do svetovej skupiny nemohli prebojovať aj my. Bolo by skvelé nastúpiť proti takým hráčom, akými sú Novak Djokovič či Juan Martin del Potro," uviedol Gombos.

S Kližanom vo forme máme šancu postúpiť

Slováci trikrát za sebou neuspeli v baráži o svetovú skupinu.

"Mali sme náročných súperov. Trikrát za sebou sme hrali vonku - proti USA s Johnom Isnerom a Samom Querreym, proti Poľsku s Jerzym Janowiczom a proti Austrálii s Nickom Kyrgiosom a Bernardom Tomicom. Verím, že ak náš tím bude v kompletnom zložení a Martin Kližan sa po sérii zranení dostane do dobrej formy, máme šancu postúpiť medzi elitu."

Vyšiel pokus o odplatu

Gombos mal obrovskú motiváciu. Pred dvomi rokmi v baráži o svetovú skupinu v Gdyni totiž v rozhodujúcej dvojhre nestačil na Michala Przysiezneho a Slováci nevyužili šancu na návrat medzi elitu.

"Veľmi som chcel, aby sme Poliakom odplatili túto prehru. Je skvelé, že sa nám to podarilo a ja som k tomu prispel dvomi bodmi. Je to pre mňa veľké zadosťučinenie," uviedol najlepší slovenský singlista, ktorý sa v Aegon aréne cíti ako doma.

Reprezentácia je "srdcovka"

Vlani triumfoval v NTC na challengeri Slovak Open a aj v zápase s Poľskom potvrdil, že mu domáce prostredie sedí.

Potenciálni súperi Slovenska:

Česko, Rusko, Bielorusko, Portugalsko, Ukrajina, Rakúsko, Bosna a Hercegovina, Švédsko, Juhoafrická republika a víťaz duelu Rumunsko - Izrael

"Dôležité bolo, že som hral konštantne dobre a nerobil chyby. Nebol som splašený, mal som navrch vo výmenách, v dôležitých momentoch som si dokázal pomôcť servisom, udržal som si koncentráciu. Svojím výkonom som prekvapil aj sám seba. Teší ma, že som si vylepšil daviscupovú bilanciu. Táto tímová súťaž je moja 'srdcovka', vždy rád reprezentujem Slovensko."

. Proti Ukrajincom, Bielorusom, JAR i Rumunom by Slováci hrali s určitosťou doma, proti Rusom, Rakúšanom, Portugalcom, Švédom a Izraelčanom vonku. V prípade konfrontácie s Čechmi a Bosniakmi by o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos sníva o veľkých súperoch medzi elitou Davisovho pohára